Даваме 2 милиарда лева под масата за здраве

25 Януари 2012 г.,zastrahovatel.com
В-к "Труд"

Над 2 млрд. лв. годишно са нерегламентираните плащания в здравеопазването, които пациентите дават от джоба си. Това заяви вчера проф. Йордан Христосков, преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси, на кръгла маса. Според него здравните услуги, които касата финансира, трябва да се свият в рамката на сегашната задължителна здравна вноска. Така ще се отвори пространство за допълнителното здравно осигуряване и ще се спрат нерегламентираните плащания.

Христосков предложи за неосигурените, които не работят, и за маргиналните групи, да се създаде система за здравна защита. Тя може да се организира и на микрониво - примерно от общините. “Ако продължим да не правим нищо, а здравните фондове набират скорост, един по един те ще минат към застраховането. Дали ще се случи това, или ще се осигури развитие на сектора, зависи от властта”, каза д-р Мими Виткова, шеф на асоциацията на лицензираните фондове.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001