Алианц Банк стана третата българска банка, която ще отпуска студентски кредити

07 Септември 2011 г.,zastrahovatel.com

На 31 август в  Министерството на образованието, младежта и науката се състоя пресконференция, на която министър Сергей Игнатов оповести, че Алианц Банк става третата българска банка след Банка ДСК и Райфайзен банк, която ще отпуска при еднакви условия кредити на студенти и докторанти редовно обучение. Главният изпълнителен директор на Алианц Банк Светослав Гаврийски заяви, че това е добра инициатива, която дава равен старт в живота на младите хора.

Освен за обучение, Алианц Банк отпуска и студентски кредити за издръжка, които се дават при раждане или пълно осиновяване на дете по време на обучението. Този кредит се получава от родителя, упражняващ родителските права, а ако това са и двамата родители – само от единия. Привлекателното при студентските кредити за образование и за издръжка е, че има фиксирана лихва от 7%, която остава непроменена през целия погасителен период. Гратисният период на кредита за обучение продължава от сключването на договора до изтичане на една година от първата дата за провеждане на последния държавен изпит или защита на дипломна работа. Кредитополучателят погасява общия размер на кредита на равни месечни вноски в срок до 10 години, считано от края на гратисния период.

Становището и на МОМН и на Алианц Банк е, че този вид кредитиране ще стимулира младите хора по пътя на тяхното образование и личностно усъвършенстване. Тази възможност за финансиране ще накара много студенти и докторанти да чертаят конкретни планове за своето бъдещо развитие в собствената им родина.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки