УниКредит Лизинг начело по нов бизнес и пазарен дял за второ поредно тримесечие

02 Септември 2011 г.,zastrahovatel.com
За периода УниКредит е реализирала сделки за над 87 млн. евро

УниКредит Лизинг излиза начело по обем на новия бизнес и пазарен дял, сочат данните на Българската асоциация за лизинг (БАЛ) за второ поред тримесечие на 2011.

За периода УниКредит Лизинг е реализирала сделки в размер на 87.7 млн. евро, което отговаря на 16% пазарен дял, показва традиционното проучване на пазара, изготвяно БАЛ. Най-голям дял в обемите на новия бизнес на УниКредит Лизинг се пада на лизинга на товарни автомобили, следван от оборудване и леки автомобили.

Въпреки стабилното си представяне и лидерската си позиция в два от най-важните показатели в класацията на лизинговите дружества, от УниКредит Лизинг отчитат влиянието на влошената икономическа среда, като отражение на световната криза върху българския бизнес.

Главният изпълнителен директор на УниКредит Лизинг Румен Иванчев определи като приоритет за втората половина на годината продължаване на работата по подобряване на качеството на активите, разумно управление на риска и развитие на вече възприетата от УниКредит Лизинг стратегия „от обеми към стойност”. Стратегията „От обеми към стойност” беше възприета от УниКредит Лизинг в края на 2008 г., като начин за създаване на добавена стойност за клиентите, въпреки финансовата ситуация, която изисква по-силно внимание към оценката на риска.

За да посрещне предизвикателствата на интернационализацията и да създаде конкурентни предимства, УниКредит Лизинг прилага подхода „Фокус върху клиента”, като печеливш принцип в подкрепа на растежа на бизнеса на клиентите и на самата компания.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки