СИБАНК подписа споразумение с Европейския инвестиционен фонд за безплатни гаранции за МСП кредити на стойност 112 милиона евро

28 Юли 2011 г.,zastrahovatel.com
СИБАНК е една от петте банки, спечелили конкурс по програма ДЖЕРЪМИ (Гаранции, покриващи загуби по кредити), управлявана от Европейския инвестиционен фонд

На 14-ти юли 2011 г., СИБАНК и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха споразумение за безплатни гаранции за МСП кредити. Инструментът на ЕИФ гарантира портфейл за МСП кредити в размер до 112 млн. евро с 80% покритие на всеки отделен кредит. Това дава възможност на банката в тези граници да покрие всички допустими МСП кредити, които предстои да бъдат отпуснати през следващите 30 месеца. Допустими по схемата са инвестиционни кредити в лева и евро, както и оборотни кредити свързани с инвестиционен проект. Тази гаранция не води до допълнителни разходи за клиентите. Програмата стартира веднага.

"Тази гаранционна схема ни дава възможност да предлагаме изключително атрактивни условия за кредитиране на малкия и среден бизнес.Освен по-ниските лихви и такси, това, което е ново за пазара и ще провокира интереса на фирмите е реално намаленото изискване към обезпечението, тъй като голяма част от кредита се счита за обезпечен”, коментира Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК и кънтри мениджър на КВС за България. Според него това ще облекчи бизнеса и ще даде дългоочаквания тласък на МСП кредитирането.

От края на 2010 г., когато KBC стана едноличен собственик на СИБАНК, основното внимание на банката е насочено към пазара на МСП в България. Банката беше една от първите на пазара, която разработи програма за работа по европейски проекти, а в последните три години натрупа ключов опит в сътрудничеството си с международни финансови институции и комбинирането на различни финансови инструменти за предоставяне на изгодни условия по бизнес кредитите.

Сегашното гаранционно споразумение с ЕИФ е още една важна стъпка, чрез която СИБАНК предоставя конкурентни условия за кредитиране на своите настоящи и бъдещи клиенти и съвместно с Фонда им дава възможност да развиват своя бизнес.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,
orange_li
"Застрахователно право "
Велеслав Гаврийски,
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,