УниКредит Булбанк разпределя дивидент и планира увеличение на капитала с близо 160 млн. лв.

07 Юни 2011 г.,zastrahovatel.com

УниКредит Булбанк разпределя като дивидент печалбата си за 2010 г. в размер на 158.7 мил. лева. Това решение бе гласувано от акционерите на Банката на проведеното на 31 май 2011 редовно общо събрание. На него подкрепа получи и водената от банката политика на поддържане на високи капиталови съотношения, като акционерите одобриха и предложението на управителния съвет и надзорния съвет за увеличение на капитала на банката чрез издаването на нова емисия акции.

Предвижда се новата емисия да се състои от 21 865 500 броя обикновени акции с право на глас, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 7.26 лева. Предстои поканата за записване на акции от новата емисия да бъде отправена до акционерите на банката, които ще имат 31 дни да упражнят правото си на предпочитателно придобиване чрез заплащане на пълната емисионна цена на полагащите им се акции.

УниКредит Банк Аустриа, мажоритарен акционер притежаващ близо 93% от капитала на УниКредит Булбанк, ще придобие право да запише и плати всички нови акции незаписани от миноритарните акционери в определения по-горе срок.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,