БСП предлага ревизия на пенсионната реформа

11 Април 2011 г.,zastrahovatel.com
в-к "Дума"

Ревизия на пенсионната реформа на ГЕРБ и преразглеждане на цялостното функциониране на допълнителното пенсионно осигуряване. Това е един от основните ангажименти, който поема БСП в управленския проект за социална политика “За нова социална България”, – пише “Дума”. Националният съвет на партията гласува в събота проектодокумента, в който левицата изразява новите си идеи в тази сфера.

Социалистите се ангажират и с това, че пенсиите ще бъдат осъвременявани всяка година от 1 януари с 50 процента от инфлацията и 50 процента от ръста на реалната работна заплата. БСП предвижда и увеличаване на вноската за фонд “Пенсии” до равнища, позволяващи финансовата му стабилизация в следващите 15 години, без да се жертва адекватността на пенсиите. Левите обявиха, че ще настояват със закон да се въведе адекватност на минималните пенсии, който да гарантира, че те са над линията на бедност в страната. Според левия депутат Драгомир Стойнев, който представи основните положения в управленския проект, задачите, които БСП си е поставила, са амбициозни, но постижими.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки