Райфайзенбанк отпусна 4.5 милиона евро кредит на Англо-Американското училище

05 Април 2011 г.,zastrahovatel.com

Райфайзенбанк (България) ЕАД отпусна десетгодишен инвестиционен кредит на Англо-Американското училище в София на стойност 4.55 млн. евро.
Средствата от кредита ще се използват за изграждането на нова училищна сграда, която ще се намира непосредствено до съществуващата база на училището в кв. Панчарево в София. Новата училищна сграда, в която ще се помещават класните стаи за прогимназиалния и гимназиален курс на Англо-Американското училище, има разгъната застроена площ от около 9300 кв.м. Тя ще притежава LEED сертификат на US Green Building Council (USGBC) за зелено строителство. Освен с екологична устойчивост, сградата ще се отличава и с характерни архитектурни елементи, сред които първият «зелен покрив» в България и открит амфитеатър, проектиран по подобие на Античния театър в Пловдив.

“Това е едно от успешните учебни заведения в България с голям потенциал за развитие, което Райфайзенбанк ще подкрепи”, каза Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк. “Досегашните резултати и неговия бизнес план показват способността на училището да обслужва кредита и е доказателство за това, че образованието е важна сфера, в която трябва да се инвестира”, допълни той.   
        
Англо-американско училище е международно училище, основано през 1967 г., което предлага образователна програма на ученици от 4 до 18 годишна възраст от всички националности. Училището е акредитирано от New England Association of Schools and Colleges (NEASC) и Council of International Schools (CIS). ААУ предлага обучение по международната International Baccalaureate (IB) програма.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012
orange_li
"Застрахователно право "
Велеслав Гаврийски,