Джипът на Яне Янев в застрахователна измама

31 Януари 2011 г.,zastrahovatel.com
в-к “Монитор” Застрахователна измама е една от основните версии, по които работят разследващите за откраднатия джип на депутата Яне Янев. В събота лидерът на РЗС разтръби пред медиите, че луксозното му служебно БМВ Х6 е откраднато от паркинг до ведомственото му жилище на ул. „Царево село” 13.

Народният представител разказа, че във всъдехода имал 9 флашки с изключително ценна информация, както и ключ от каса, в която държал важни документи и сигнали.

Два независими един от друг източника в МВР съобщиха вчера пред „Монитор”, че има доста въпросителни около изчезването на колата и една от версиите е свързана със застрахователна или лизингова схема. Според разследващи джипът, който бил чисто нов, е

застрахован за 160 000 лева

Затова те работят по варианта колата да е продадена зад граница, а после да е обявена за открадната с цел прибиране на тлъстата застраховка. При такива случаи обикновено возилото се изкарва в чужбина седмица преди обявяването му за издирване.

Възможно било също „кражбата” на колата да е просто трик за привличане на обществено внимание. „Сами разбирате, че никой не си оставя в колата ключа от касата или флашки с важна информация. Личното ми мнение като професионалист от системата на МВР е, че човекът иска да си направи евтин пиар, защото напоследък партията му е със затихващи функции”, коментира друг разследващ пред „Монитор”.

Според криминалистите е уместно да се зададе въпросът откъде партиен лидер

може да си позволи толкова скъпа кола

Въпреки това полицаите започнали усърдно разследване по сигнала за изчезналата кола. В нощта срещу неделя те дори преследвали сив „Мерцедес” очиларка с двама пътници. Причината била, че за такъв модел кола се твърдяло, че се навъртала около откраднатия джип. Мерцедесът бил без преден номер и с немска регистрационна табела отзад. Оказало се обаче, че пътуващите в него нямат общо с кражбата.

Не се изключвала версията колата да е била задигната от небезизвестния крадец Даниел Касапа, който действа по Шести район и краде основно джипове от марката БМВ. Апашът се славел като изключително нагъл бандит и веднъж дори опитал да задигне джип от същата марка около Първо районно. Според криминалистите обаче едва ли ловкият крадец има нещо общо с изчезването на колата на Янев, но и тази версия ще бъде проверена.

От партия РЗС веднага опитаха да извлекат дивиденти от случката, като обявиха, че тя била поредния удар срещу техния лидер.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки