Край на крадените от чужденци пенсии в Гърция

20 Януари 2011 г.,zastrahovatel.com
В-к "24 часа

 

Край на мащабната измамна схема за източване на пенсии в Гърция от чужденци постави Министерството на труда. Няма да се предоставя пенсионният минимум на лица, които получават и друга пенсия било в Гърция или в друга страна. За получаване на втора пенсия се затягат условията и сроковете.

Предвижда се удостоверяване на постоянното местожителство за 5 поредни години, дори и със съдействието на гръцката полиция, като ще се изисква копие от декларацията за данък общ доход.

След проверки в осигурителните каси стана ясно, че чужденци, предимно от България и Румъния, които работят в Гърция едва година и половина, получават пенсия и допълнителни помощи от осигурителните каси. Чужденците злоупотребяват, като декларират, че пребивават постоянно в Гърция, и така получават цяла пенсия, която заедно с помощи може да достигне 720 евро.

Около 670 българки и 20 българи са се домогнали до такива пенсии. Щетите от схемата, нанесени на гръцкия осигурителен институт и на други институции, надхвърлят 3,5 млн. евро годишно.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки