Пишем си номера на колата на винетката

17 Януари 2011 г.,zastrahovatel.com
в-к “Монитор”

Шофьорите ще бъдат задължени да вписват собственоръчно номерата на автомобилите на винетните стикери. Това предвиждат промени в Закона за пътищата, които правителството одобри вчера. Целта е избягване на злоупотреби с винетки, обясниха от "Дондуков" 1. С промените в закона се предвижда и механизъм, по който ще се доказва валидността на стикера при смяна на регистрационния номер на автомобила.

Винетките за 2011 г., които вече са на пазара, имат нов дизайн и специално поле за вписване на числата. Тяхната цена остава непроменена.

Митничарите ще бъдат задължени да продават стикери на преминаващите през ГКПП автомобили, където таксата може да бъде платена и в евро, пише още в нормативния акт.

С промените се предвижда агенция "Пътна инфраструктура" да планира и възлага одити и оценки на пътната безопасност в страната. Планира се одиторите на магистрали и шосета да бъдат включени в публичен регистър.

След одитите агенцията ще одобрява план за пътната безопасност и ще взема решения за мерки за подобряване на конкретната инфраструктура, обясниха от правителствената информационна служба. Оттам допълниха, че с промените се въвежда и нов решим на сертифициране на возилата с двигатели Евро 4 и 5, което е в унисон с директивите на Брюксел.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки