Българска банка за развитие получи 20 млн. евро краткосрочен заем от Хипо Ное Груп Банк

11 Ноември 2010 г.,zastrahovatel.com

Българска банка за развитие (ББР) получи 20 млн. евро краткосрочен заем от Хипо Ное Груп Банк, Австрия. Договорът бе подписан от изпълнителните директори на двете банки. Това е първият заем, който българската банка получава от австрийската финансова институция.

Хипо Ное Груп Банк е една от най-големите банки в «Долна Австрия» (Североизточен регион на Австрия). Услугите, които банката предоставя на повече от 61 000 клиенти, са финансиране на краткосрочни кредити и средни и дългосрочни инвестиционни проекти, лизинг, консултации, застраховане и търгуване с ценни книжа. В края на юни активите на групата са в размер на 11 862 млн. евро, а печалбата е 24.6 млн. евро.

Българска банка за развитие е държавна финансова институция с мажоритарен собственик Министерство на финансите. В края на септември т.г. ББР договори кредитна линия на стойност 12 млн. евро от Сити банк, клон България. До сега ББР е привлякла над половин милиард лева кредитни и гаранционни линии от чужди финансови институции без държавна гаранция, като само през 2009 г. привлеченият ресурс е 300 млн. лв.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012
orange_li
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002