Бордът на директорите на УниКредит одобри промяна в мениджърския модел на групата

29 Октомври 2010 г.,zastrahovatel.com

По предложение на главния изпълнителен директор на УниКредит Федерико Гицони, Бордът на директорите на групата определи Роберто Никастро за генерален мениджър (General Manager) и Паоло Фиорентино за главен оперативен директор (COO). Това стана на заседание на Борда, на което бяха приети промените в структурата на висшето управление на УниКредит.

В ролята си на генерален мениджър Роберто Никастро ще ръководи търговския бизнес на банката, в който се включват бизнес направленията Домакинства, Малък и среден бизнес, Частно банкиране и Глобални транзакции.

Като главен оперативен директор Паоло Фиорентино ще отговаря за Операции, IT, Организация, Човешки ресурси и Връзки с обществеността и корпоративни комуникации.

„Новата управленска структура е важна стъпка в поетата от УниКредит посока да сме водеща европейска банка. Благодарение на ясно разграничените отговорности, сме в отлична форма да посрещнем предизвикателствата на променената икономическа и законодателна среда”, коментира главният изпълнителен директор на УниКредит Федерико Гицони. „Познанията и постиженията на Роберто и Поало ми дават увереност, че те ще постигнат силни резултати в работата си и ще допринесат за успеха на бизнес направленията ни. Очаквам с нетърпение да работя с този динамичен мениджърски екип в следващия етап от развитието на УниКредит”, допълва Гицони.

Досега Роберто Никастро и Паоло Фиорентино бяха част от висшия мениджмънт на УниКредит, като в последните три години са заместник главни изпълнителни директори, съответно с ресори Банкиране на дребно и Глобални банкови услуги.

Третият заместник главен изпълнителен директор на УниКредит, Серджо Ермоти, който ръководи Корпоративно и инвестиционно банкиране на групата (Пазари, Финансиране и консултантска дейност, Финансови институции, Лизинг и Факторинг), ще запази позицията си, докато бъде определен негов наследник.

Според новата управленска структура генералният мениджър, главният оперативен директор, директорът на „Корпоративно и инвестиционно банкиране, главният финансов директор, главният риск директор и директор „Правно” отговарят директно пред главния изпълнителен директор. Федерико Гицони ще ръководи и „Стратегически човешки ресурси” и председателите на Германия и Австрия. Председателите за Италия и Полша, както и директорът за Централна и Източна Европа, ще рапортуват на генералния мениджър.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки