Сибанк стартира благотворителна кампания за децата с тежки бъбречни заболявания

16 Септември 2010 г.,zastrahovatel.com

За първи път в Клиниката по нефрология и хемодиализа на Университетската детска болница беше използван съвременен монитор за безкръвно следене на основните жизнени параметри на болните деца. Уредът е дарение от СИБАНК и ще отговори на спешните нужди на клиниката, в която годишно преминават на лечение над 500 деца със сериозни заболявания.

Със закупуването на първия монитор СИБАНК стартира благотворителна кампания за набиране на средства чрез разплащания с карти MasterСard и Maestro от СИБАНК в търговските обекти в страната. Гражданите могат да се включат в кампанията, без да даряват лични средства, а само като се разплащат на ПОС терминал, вместо да теглят пари на банкомат. Плащането с всички видове карти от СИБАНК е без такса за картодържателя. При всяка транзакция СИБАНК ще отделя част от прихода, който получава от търговеца, в специална набирателна сметка.

„С тази кампания искаме не само да помогнем на клиниката, но и да обърнем внимание на предимствата при разплащане с банкови карти в търговските обекти.Това е не само по-удобно за гражданите, но и по-изгодно, тъй като при трансакция на ПОС терминал с карти от СИБАНК, такса не се начислява”, обясни Петър Андронов, главен изпълнителен директор на банката, и допълни, че независимо каква сметка ще плати потребителят, той ще допринесе за успеха на кампанията, тъй като банката ще отчислява твърда сума, а не процент, при всяко плащане с нейна карта.

 Първият пациент, на когото  доц. Анелия Буева, ръководител на клиниката,  направи изследване с уреда е Дениз, който е на 40 дни и е с вродена бъбречна аномалия и на двата бъбрека. Дениз тежи само 2 кг. и 100 гр. и трудно понася убожданията с игли. Мониторът позволява да се получи цялостна картина за състоянието на пациента само с поставяне на гривна на ръката или крачето, като спестява стреса и за детето, и за медицинския персонал. Функционалното му приложение е широко не само в процеса на наблюдение на болните, но и като задължителен елемент от по-сложни манипулации, една от които е пункционната бъбречна биопсия при малки деца. Такава до момента не се прави в България и целта на благотворителната кампания е да осигури средства за цялото необходимо оборудване на кабинет за този вид биопсии.

Освен да помогне на децата с бъбречни увреждания, тази кампания ще допринесе за  повишаване на финансовата култура на хората. На практика плащането с карта е не само по-сигурно и удобно, но и финансово по-изгодно за картодържателите.

СИБАНК научи за липсата на модерна апаратура в тази животоспасяваща клиника в процеса на работа по една от основните си социално-отговорни кампании -  „Искам бебе”. Едноименната фондация и предаването „Тройка на разсъмване” на радио „Витоша” се опитват да помогнат на децата в тази клиника чрез дарителската си инициатива „Човечността има лице” и СИБАНК се присъедини към техните усилия.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки