Трето място за ЗАД „Армеец” за шестмесечието на 2010 г.

30 Август 2010 г.,zastrahovatel.com
Компанията постига най-доброто си представяне от началото на годината

 

ЗАД „Армеец” регистрира безспорен успех за първите шест месеца на 2010г. като се изкачи до третото място в класацията на общозастрахователния пазар според официалните данни от Комисията за финансов надзор. Този успех се дължи главно на иновативната продуктова политика на компанията и доброто клиентско обслужване и е още по-значим предвид стагнацията и общия спад, който отчитат застрахователите в страната.

За полугодието на 2010г. дружеството реализира премиен приход е в размер на 71,3 млн.лв. и заема пазарен дял от 10,40%. Компанията е безусловен лидер на пазара на авиационно застраховане с премиен приход от близо 6 млн.лв. и пазарен дял в размер на 47%.

ЗАД„Армеец” продължава да е един от най-предпочитаните автомобилни застрахователи, като отбелязва ръст от 9,1% по задължителната „Гражданска отговорност на автомобилистите” и заема пазарен дялот 16,2% по застраховка „Каско” с премиен приход над 41 млн. лв.

Успешно е представянето на компанията и при имуществените застраховки. Дружеството добавя през първото полугодие на 2010г. над 1 млн. лв към имуществения си портфейл и отчита ръст от 22% при регистриран спад на пазара за този вид бизнес.

При застраховки „Злополука” и „Помощ при пътуване” ЗАД„Армеец” отново е сред лидерите на пазара и заема третото място с премиен приход от 2,4 млн. лв. и пазарен дял от 14,5%.

Чувствителен ръст за полугодието бележи и застраховането на отговорности – 14,2%, а по останалите видове бизнес компанията запазва позициите си на пазара като реализира ръстове, равни или изпреварващи пазарните.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,