Райфайзен отново е “Най-добра банка в Централна и Източна Европа”, според Global Finance

08 Април 2010 г.,zastrahovatel.com

• РЦБ и Райфайзен Интернешънъл получават регионалната награда за Централна и Източна Европа за четвърти пореден път
• Дъщерните банки в Босна и Херцеговина, Косово, Словакия и Сърбия са “Най-добра банка” на съответния пазар

Престижното финансово списание Глоубъл Файнанс (Global Finance) определи Райфайзен Централбанк Австрия АГ и дъщерната й компания Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа за 2009г”. Райфайзен печели престижната награда за четвърти пореден път, като за последните седем години, това е шесто отличие за дейността й в региона. Глоубъл Файнанс определи и дъщерните банки на Райфайзен в Босна и Херцеговина, Косово, Словакия и Сърбия за “Най-добра банка” на съответния пазар, а РЦБ вече получи отличието за “Най-добра банка” в Австрия през февруари 2010г.

"Призът на Глоубъл Файнанс за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа” е поредното доказателство за лидерската ни позиция в банковия сектор в региона. Фактът, че го получаваме във време на глобална икономическа криза, го прави още по-ценен за нас”, коментира Валтер Ротенщайнер, Главен изпълнителен директор на РЦБ и Председател на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл.

"Доверието, което ни гласуват нашите клиенти е най-важният показател за успеха ни. Горди сме, че Глоубъл Файнанс отново признава нашия успех в удовлетворяването на нуждите и желанията на 15-те ни милиона клиенти”, каза Херберт Степич, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл и Заместник-председател на РЦБ.
 
Непрекъсващ успех, дори и в тежки времена

Дъщерните банки в Босна и Херцеговина и Сърбия получават наградата на Глоубъл Файнанс за седми пореден път, а Татра банка  в Словакия – за девети път в своята история.

                 ;               &nbs p;               &nb sp;

Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) е централната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната. Тя е водеща корпоративна и инвестиционна банка в Австрия и счита Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за свой вътрешен пазар. РЦБ е единствената австрийска банка с глобална мрежа от офиси, която покрива всички важни световни финансови центрове. Тя оперира и в Азия чрез клонове и представителни офиси.
Чрез дъщерното си дружество Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ, което се търгува на фондовата борса, РЦБ управлява една от най-големите банкови мрежи в Централна и Източна Европа. 17 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, лизингови компании и многобройни доставчици на други финансови услуги. 56 500 служители на Групата обслужват 15.1 милиона клиенти чрез 3000 банкови офиси.

Глоубъл Файнанс (Global Finance) е месечно списание, основано през 1987г., чиято цел е да информира корпоративни лидери, банкери и инвеститори за глобалния бизнес и финанси. Изданието е със седалище в Ню Йорк, има над 50-хиляден тираж и читатели в 163 страни.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки