"Гражданска отговорност" и за кучетата в Англия

11 Март 2010 г.,zastrahovatel.com

Всички собственици на кучета в Англия и Уелс ще трябва да се застраховат домашните си любимци в случей, че атакуват някой предаде BBC .

На полицията и местните власти могат също да бъдат дадени правомощия да принуди собствениците на опасни кучета да слагат намордник или дори да ги кастрират.

Повече от 100 души седмично, са приети в болница след атаки от кучета.
Налице са също незаконните борби с кучета и използването им за сплашване - особено от бандите. Очаква се  няколко седмици преди парламентарните избори , правителството да започне консултации за изменение на Закона за опасните кучета от  1991 година . Това законодателство забранени собственост на четири вида: питбул териер, японската Тоса, на Дого Аржентино и Фила Бразилейро.
Закона също така даде полицейски правомощия, за да се справят с всички бездомни кучета, независимо от породата - с унищожаването на животните - крайна санкция. Предложеният план за застраховка не се прилага в Шотландия. Въпреки това, законопроекта, предложен от Кристин Греъм на SNP  в момента се разглежда от шотландския парламент. Законопроекта за  Контролът на кучета ще позволи за налагане на ограничения за собственици, които не успяват да контролират своите домашни любимци.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки