Бул инс с нова услуга

20 Януари 2010 г.,zastrahovatel.com
SMS: "Вашата щета е готова, моля заповядайте!"

Безкрайното притеснение и неудобство при изплащането на щети е на път да свърши. Застрахователно дружество "Бул Инс" АД въведе иновационна система за активно уведомяване със SMS на клиентите, на които се дължи обезщетение.

Проблеми пред клиентите

Това бе един от основните проблеми на застрахователнaта услуга в България - безкрайното звънене на телефони, чакане по опашки и какви не други премеждия на клиентите, когато дойде онзи момент, в който те трябва да си получат обезщетението от някой застраховател.

Препятствия

Особено тежки за клиентите са зимните дни. След обилния снеговалеж в София от 5 и 6 януари КАТ съобщи, че през тези два дни са регистрирани общо 410 пътнотранспортни произшествия. Само на 5 януари мобилните групи на Бул Инс са посетили и обработили 136 произшествия, в които е участвал автомобил, застрахован от компанията. Това за пореден път доказва, че Бул Инс като лидер в автомобилното застраховане в България трябва да осигури максимално удобство на своите клиенти.

Нещо повече - през цялата 2009 г. компанията е обработила 73 843 щети. Ако всеки клиент се обади по няколко пъти, за да провери какво става с неговата щета, той ще загуби между 3 и 5 мин. на обаждане. Ако обобщим тези загуби, това прави приблизително 1.1 години, или 9845 часа, или 410 дни пропиляно време за работа, за радост от хубавите мигове в живота и каквото още си помислите.

 

 

Максимално улеснение

„Не искаме клиентът да губи нито една излишна секунда. Затова и стремежът ни е да улесним и автоматизираме всички процеси в Бул Инс. Ние се стремим да бъдем максимално близо до клиентите и да сме съпричастни с техните проблеми", коментираха от дружеството .През последните години ЗД "Бул Инс" се превърне в един от водещите новатори в българското застраховане. Компанията бе и сред първите, въвели много популярните днес мобилни групи.

Пести време и пари

"Обстойните тестове на новата ни система за изпращане на sms-и до клиентите приключи. Резултатите са отлични и клиентите са удовлетворени. Съобщенията указват кога и къде клиентът може да получи обезщетението си, а това пести време и пари. Представете си да имате 8-9-часов работен ден, да мислите за семейството си и за проблемите в работата, а в допълнение да звъните през няколко часа на вашия застраховател, за да разберете кога можете да си получите парите, които ви се полагат", допълни доц. Стоян Проданов.

Новите технологии

"Новите технологии завладяват все по-голяма част от нашето ежедневие, затова и няма как застраховането, което е бизнес, правен от хора за хора, да остане встрани от този процес”, добави доц. Проданов. Според него въвеждането на SMS нотификация е първата от много стъпки, които Бул Инс ще извърви през предстоящите месеци. Резултатът от това ще е улеснение и повече сигурност за нашите клиенти, коментира изпълнителният директор.

Удължено работно време

Това нововъведение е част от плана на компанията за цялостна децентрализация на ликвидацията на щети и маркировката на застрахованите автомобили. За целта само на територията на Столицата са изградени пет нови центъра за ликвидация на щети и маркировка, а за цялата страна броят им надхвърля 50.

За допълнително улеснение на клиентите се удължава и работното време на офиса за изплащане на обезщетения, който се намира на ул. „Джеймс Баучер” 87 в София. През делнични дни той ще приема клиенти до 19 ч., а в събота офисът ще работи до обяд.
всички новини »Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
"Основи на застраховането"
Йото Йотов, Боян Илиев, 2004
orange_li