Александър Кръстев влиза в управителния съвет на УниКредит Булбанк

14 Януари 2010 г.,zastrahovatel.com

Той е новият главен риск директор на банката

Александър Кръстев влиза в управителния съвет на УниКредит Булбанк и става главен риск директор на банката. Досега г-н Кръстев оглавяваше управление „Кредитен риск”. Назначението е вписано в търговския регистър при Агенцията по вписванията.

Александър Кръстев започва своята кариера в банката през 1998 г. В последствие получава ценен професионален опит в международна среда чрез работата си в Милано и Букурещ и участието си в програмата “Mлади таланти” на УниКредит Груп. След завръщането си в България става мениджър “Анализ и контрол на кредитната дейност” и активно подпомага процеса по сливане на трите банки на УниКредит Груп у нас като оглавява интеграционния проект в Кредитния риск. От 2007 г. поема управление “Кредитен риск” в УниКредит Булбанк.

“Досегашното 12 годишно професионално развитие на Александър Кръстев преминава в банката и групата. Той познава отлично бизнеса и има опита да продължи благоразумната политика, която водим по отношение на риска. Г-н Кръстев е още едно доказателство, че професионализмът и уважението към колегите са в основата на успеха и възможностите, за растеж и развитие, които работата в УниКредит дава”, каза Левон Хампарцумян, председател на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Г-н Кръстев поема отговорностите на Моника Фюрнзин, която ръководеше риска на УниКредит Булбанк от януари 2008 г. и приключи мандата си в България в края на 2009 г.

В управителния съвет на УниКредит Булбанк влизат още Андреа Казини, който е и негов заместник-председател и главен оперативен директор, Емилия Палибачийска, главен финансов директор и Любомир Пунчев, директор на главна дирекция “Банкиране на дребно”.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002