Пощенска банка представи възможности за финансиране на малкия бизнес в 18 града в страната

12 Ноември 2009 г.,zastrahovatel.com

Експерти на Пощенска банка, съвместно с консултанти към Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), представиха възможности за финансиране пред малкия бизнес на 18 града в цялата страна. В поредицата срещи, започнала през пролетта, представителите на малкия и среден бизнес бяха информирани и консултирани за  актуалните условия и начини за финансиране на техния бизнес. Средствата са осигурени по кредитна линия от ЕБВР на стойност 50 млн. лева, която Пощенска банка договори за предоставяне на оборотни и инвестиционни средства на предприемачите в България.

 

В настоящата икономическа ситуация малкият бизнес се интересува от банково финансиране предимно с цел осигуряване на средства за оборотен капитал. Това от една страна може да се обясни с нарасналата междуфирмена задлъжнялост, блокираща част от средствата на фирмите, и трудно събираемите вземания, а от друга с предпазливостта на предприемачите да предприемат нови инвестиции в несигурната икономическа обстановка през последните месеци. Интересът към инвестиционни кредити е предимно за довършване на започнати проекти и за проекти, свързани с възобновяеми енергийни източници.

 

Основните теми, които вълнуват малкия бизнес в настоящия бизнес климат, са свързани с икономическа стабилност на страната, цената на банковото финансиране, обезпечението предвид понижената цена на определени видове имоти в момента, и възможностите за финансиране на проекти по еврофондовете.

 

Голяма част от представителите на бизнеса, споделиха, че откритият диалог им помага да си изяснят причините, довели до настоящата икономическа ситуация и прилагането на настоящата кредитната политика от страна на банките. Подкрепата от страна на Пощенска банка и международните институции за малкия и среден бизнес е още една стъпка към възстановяване на доверието към финансовите институции.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки