Пощенска банка отпуска 50 млн. евро за малките и средни предприятия

23 Октомври 2009 г.,zastrahovatel.com

Пощенска банка и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) подписаха днес кредитна линия на стойност 50 милиона евро, предназначена за финансиране на инвестиционни проекти и за оборотен капитал на малки и средни предприятия. Споразумението бе подписано от Асен Ягодин, изпълнителен директор на Пощенска банка и Кормак Мърфи, ръководител на дирекция „Румъния, България, Кипър” на ЕИБ.

 

Това е първата кредитна линия, договорена между Пощенска банка и ЕИБ, и е израз на ангажимента на двете институции да работят в подкрепа развитието на бизнеса у нас. Сключеното споразумение ще даде възможност на малките и средни предприятия да получат финансиране на конкурентна цена при минимален срок за погасяване от 2 години.

 

„Много сме доволни да подпишем първата ни кредитна линия с Европейската инвестиционна банка, която цели да подпомогне малките и средни предприятия в година, изпълнена с много предизвикателства за тях. Вярваме, че малкият и среден бизнес са гръбнакът на икономиката, и ще работим да засилим партньорството ни с Европейската инвестиционна банка в бъдеще, за да подкрепим развитието на българския бизнес, както и икономическия растеж на страната като цяло”, отбеляза Асен Ягодин, изпълнителен директор на Пощенска банка.

 

„Особено щастливи сме да засилим дейността си в България. Инструментите, които предлага Европейската инвестиционна банка в партньорство с Пощенска банка, ще създадат нови възможности за удовлетворяване на потребността от по-голяма ликвидност на компаниите на местния пазар в настоящата безпрецедентна световна икономическа криза, на която сме свидетели”, заяви от своя страна Кормак Мърфи, ръководител на дирекция „Румъния, България, Кипър”, ЕИБ.

 

Всички потенциални клиенти могат да получат допълнителна информация за възможностите за сътрудничество и условията за финансиране в над 220-те клона на Пощенска банка в цяла България, както и във всеки от осемте бизнес-центрове на банката в София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив и Стара Загора.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки