Райфайзенбанк дари 10 000 лв. на Александровска болница в столицата

01 Юли 2009 г.,zastrahovatel.com

Райфайзенбанк направи дарение в размер на 10 000 лева на Клиниката по детски болести към УМБАЛ”Александровска” София, за ремонт и подобряване на  условията, свързани с изискванията за съвременна диагностика и лечение на болните деца в Сектора за интензивни грижи.
Клиниката по Детски болести на УМБАЛ „Александровска” е най-старата детска клиника в страната.  Сградата , в която се намира тя е на повече от 100 години. Секторът за интензивни грижи към Клиниката по Детски болести на Александровска болница разполага с 6 легла. В него се лекуват деца на възраст от 1 месец до 18 години с остри и хронични заболявания на дихателната система - бронхиална астма, пневмония, муковисцидоза, остри и хронични инфекции на дихателните пътища и други, които се нуждаят от интензивни грижи. На пациентите в сектора се извършват активно наблюдение и мониториране на жизнено важните функции - дихателна и пулсова честота, артериално налягане, кислородна сатурация, кислородолечение, инфузионно прилагане на медикаменти и други диагностични и терапевтични процедури.
“Дарението на Райфайзенбанк за подобряване на условията в Клиниката по Детски болести на УМБАЛ „Александровска”, София е в унисон с политиката на Райфайзенбанк да  “реинвестира” в местната обществена и социална среда, на пазара, на който оперира – чрез подкрепа на значими социални, обществени и културни инициативи”, коментира Председателят на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД Момчил Андреев. “През 2008г. например, банката  в сътрудничество с Община Русе, беше двигател на създаването на Защитено жилище за временно настаняване на младежи, навършили 18 години и напуснали Домовете за деца, където младите хора получават възможност за квалификация и живот извън дома”, допълни той.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки