Потребителските кредити от Пощенска банка застраховани срещу безработица или здравословни проблеми

29 Юни 2009 г.,zastrahovatel.com

Пощенска банка стартира нова услуга, която защитава кредитополучателите й при безработица или здравословни проблеми. Програмата „Защита на плащанията” дава възможност на клиентите на финансовата институция да застраховат вноските по своя потребителски кредит срещу непредвидени обстоятелства. Услугата защитава не само месечните задължения, но и пълния размер на кредита при определни обстоятелства, свързани с настъпване на временна или трайна нетрудоспособност.

 

Банката предлага два застрахователни пакета, насочени към нуждите на различните клиенти. Пакетът „Безработица и живот” осигурява защита при принудителна безработица, временна или трайна нетрудоспособност, както и при заболяване или смърт вследствие на злополука или заболяване. Пакетът „Живот” осигурява защита при настъпване на временна или трайна нетрудоспособност вследствие на здравословни проблеми или смърт и е подходящ за клиенти без постоянен трудов договор.

 

„С тази нова услуга ние предлагаме на клиентите ни да защитят както себе си, така и своите семейства от неочаквани събития в личен и служебен план. Ние познаваме нуждите на нашите клиенти и политиката на банката ни е не само да им предлагаме гъвкави продукти, но и да бъдем техен съветник и партньор в добри и в трудни времена”, коментира Петя Димитрова, изпълнителен директор и член на управителния съвет на Пощенска банка.

 

Програмата е достъпна за настоящи и бъдещи клиенти на банката с потребителски кредити в лева или евро, които изплащат на месечни вноски. Застрахователната премия се изчислява като процент от размера на месечната вноска по кредита. При месечна вноска по кредита в размер на 100 лв. например застрахователната премия е в размер на 5,57 лв. за пакет „Безработица и живот” и 3,59 лв. за пакет „Живот”. Част от пакета са и преференциални условия за включване в програмата на второ лице, което е съкредитоискател или поръчител по кредита. 

 

Програма „Защита на плащанията” е част от третата серия мерки, които Пощенска банка въведе в началото на седмицата в подкрепа на бизнеса и домакинствата в настоящата икономическата среда.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998