"Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване" на ЗАД"Армеец" - "Финансов продукт на годината 2008"

09 Март 2009 г.,zastrahovatel.com

 

Застрахователното дружество “Армеец” взе наградата в категория Общо застраховане по време на финансовото изложение “Банки, инвестиции, пари”(4-6 март 2009г.). Компанията беше отличена за новия си продукт комбинирано застрахователно покритие "Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване", който стана "Финансов продукт на годината 2008". Това е поредната награда, която “Армеец” получава по време на ежегодното финансово изложение.

Застраховка "Отмяна на пътуване"
Общо описание

Не са редки случаите, когато поради независещи от нас обстоятелства плановете ни се провалят. Когато това е свързано с предварително платени суми за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, освен неосъщественото пътуване и нереализираните планове настъпва и значителна загуба на средства.

ЗАД „Армеец” със застраховката „Отмяна на пътуване” възстановява направени плащания, в случай че по обективни причини планираното пътуване не се състои.

ОБЕКТ НА ЗАСТРАХОВАНЕ

Застраховат се групово или индивидуално български и чуждестранни граждани на възраст до 80 години за платени резервации или предплатени пътувания на територията на Република България или чужбина.

ПОКРИТИ РИСКОВЕ

Покрити рискове по тези условия са:

 • смърт вследствие злополука;
 • разходи за отмяна на пътуването;
 • разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването;
 • разходи за закъснение на самолетен полет.

  ЗАСТРАХОВАТЕЛНА СУМА

  Застрахователната сума зависи от размера на платената цена за индивидуалното или групово пътуване. Тя може да бъде определена в български лева, евро или щатски долари.

  ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ПРЕМИЯ

  Застрахователната премия се определя по тарифи на Застрахователя в зависимост от избраната застрахователна сума.

  Премията се начислява в български лева, евро или щатски долари и се заплаща еднократно в лева при сключване на застраховката.

  ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ

  При настъпване на застрахователно събитие застрахованият трябва да уведоми за него ЗАД „Армеец” в срок от 5 работни дни и да предостави подробна информация.

  Застрахователят извършва плащането в срок 15 дни след представеняне на всички поискани доказателства за установяване на застрахователното събитие и размера на плащането. • Изпрати мнение или коментар
  Уважаеми читатели,
  Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
  Име:
  E-mail:
  Вашият коментар:


   
  Застрахователна библиотека
  Полезни връзки
  orange_li
  orange_li
  "Застраховане"
  Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
  orange_li
  "Юбилейна научна сесия посветена на личността и творчеството "
  Проф. д-р Велеслав Гаврийски Академик Иван Стефан,