Френската „Groupama ” получи дяловете на Банка ДСК в двете дружества „ДСК Гаранция”

20 Август 2008 г.,zastrahovatel.com
Дяловете на Банка ДСК (която е собственост на унгарската ОТР банк) в общозастрахователното и в животозастрахователното дружества „ДСК Гаранция” са окончателно прехвърлени на френската „Groupama International”, стана ясно през седмицата. Унгарската ОТР съобщи за прехвърлянето и уточни, че то е част от сключената през февруари тази година сделка за продажба на застрахователното й подразделение „OTP Garancia”. Продажбата включва дялове освен в двете български дружества, и в унгарски, румънски и словашки компании. Очаква се и те да бъдат окончателно прехвърлени на „Groupama International” през следващите месеци. За целта трябва да бъдат получени необходимите разрешения от надзорните институции в съответните страни.

Френската „Groupama International” ще плати за „OTP Garancia” 164 млрд. форинта (617 млн. евро). Очаква се с получените пари унгарската ОТР да стъпи на руския пазар, като закупи местни дружества.

„Groupama International” е един от големите европейски застрахователи. Компанията работи в 10 страни и има над 11 милиона клиенти. С придобиването на дяловете на Банка ДСК в двете дружества с марката „ДСК Гаранция” „Groupama International” стъпва и на българския застрахователен пазар.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки