„ЕФКО груп” навърши една година и отчете първите си успехи

21 Юли 2008 г.,zastrahovatel.com
На 24 юни в столичния хотел „Рила” финансовата група „ЕФКО” отпразнува с колеги, приятели, партньори, журналисти и гости първата годишнина от своето учредяване. Присъстваха представители на застрахователната индустрия като Цветанка Крумова – изпълнителен директор на ЗПАД „Армеец”, Паул Мориц - изпълнителен директор на ЗК „УНИКА” АД, Петър Аврамов – изпълнителен директор на „HDI Застраховане” АД, Петрозар Петков-изпълнителен директор на "Бул инс", Светла Несторова - изпълнителен директор на ЗАД „Булстрад Живот”, управителите на „КЕИТ” ООД инж. маг. Живко Желев и Георги Желев, финансистът Любомир Христов и други.

Трябваше ни цяло тримесечие, за да организираме и подготвим същинския старт на своята дейност. Ние от екипа на „ЕФКО” обичаме да казваме, че това не е ново начало, а едно голямо продължение, заяви в приветственото си слово Ангел Крайчев – председател на Съвета на директорите на „ЕФКО груп” АД. За първите девет месеца на ефективна работа, които минаха много бързо, успяхме да постигнем немалко.

Днес, когато имаме повод да погледнем назад, виждаме, че развиваме чудесни партньорства с финансовите институции в България. Направихме бизнес за повече от 50 хиляди клиента с името и със съдействието на „ЕФКО”. Разбира се, основното в дейността ни е застраховането – общо и животозастраховане, но записахме и първите си договори в здравното и пенсионното осигуряване. Тръгнахме много амбициозно в сътрудничество си с банките и в резултат раздадохме кредити за три от тях. Това, което особено ни радва, е, че вече сключихме и първите лизингови договори със съдействието на „ЕФКО”.

Всяка от дъщерните ни компании проходи през тази една година. Най-добре «тича» «ЕФКО инс», следвана от „ЕФКО финанс”, а „ЕФКО пеншън” и „ЕФКО хелт” са по петите им....

Огромна организационна дейност, мащабна и интересна работа ни съпътстваше през тази първа година. Щастливи сме, че имахме възможността с всички вас – хората, които много уважаваме, хората, с които работим, хората, с които успяваме в бизнеса, да бъдем заедно днес на нашето тържество.

Убеден съм, че, зареден с ентусиазъм и желание, през втората година екипът на „ЕФКО” ще направи много по-големи и по-значими крачки в партньорството си с финансовите институции в България. Искам да отбележа, че това партньорство роди и нещо уникално и интересно – продуктовия каталог „Финансовият пазар”, който е оригинален начин за поднасяне на систематизирана информация за продуктите, предлагани от финансовите институции. Каталогът става все по-значим и четен и до такава степен е търсен, че вероятно ще повишим тиража му от 6 на 10 хиляди броя до края на годината.

Доволни сме, че успяваме с упоритите си и систематични усилия да реализираме концепцията за ефективно финансово консултиране в полза на многобройните ни клиенти, завърши г-н Крайчев.

Ефективно внесеният и регистриран капитал на «ЕФКО ГРУП» АД е 650 хил. лв. Групата има дъщерни дружества, които са сто процента нейна собственост. Тези дружества са: застрахователен брокер „ЕФКО инс” ЕООД (застраховане), „ЕФКО пеншън” ЕООД (пенсионно осигуряване), „ЕФКО хелт” ЕООД (здравно осигуряване) и „ЕФКО финанс” ЕООД (финанси и инвестиции). Акционерното дружество има едностепенна система на управление. В Съвета на директорите влизат Ангел Крайчев – председател; Тамара Найденова – заместник председател и изпълнителен директор, както и управител на „ЕФКО финанс”; Тихомира Методиева - член на СД и изпълнителен директор; Борис Кръстев – член на СД и управител на „ЕФКО инс”, „ЕФКО хелт” и „ЕФКО пеншън”; Нели Герова – член на СД.

Дружеството осъществява своята дейност чрез национална мрежа от над 25 офиса в окръжните и в по-големите градове.
 

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,
orange_li