Генерална агенция България откри нов офис в София

11 Юли 2008 г.,zastrahovatel.com

 

 

Генерална агенция България е на пазара от 1991 г. с основен предмет на дейност финансово посредничество. Предлага услуги в пет направления: застрахователни, банкови, пенсионни, здравни и фондови борси и консултации. Всички консултации на Генерална агенция България са безплатни за клиентите. Годишният брутен премиен приход на дружеството е 4 млн. лева. Основният му принцип на работа е, че всеки клиент е много важен, към него се подхожда индивидуално и винаги му се предлага финансов продукт, което най-добре защитава неговия интерес.


 Генерална агенция България е на първо място сред  брокерите с българско акционерно участие в областта на животозастраховането. Подобни награди финансовият посредник има и в областта на общото застраховане, банкирането и пенсионното осигуряване

 


Казват, че доверието е едно от най-крехките неща на този свят, защото изключително бавно се гради, но може да бъде разбито за секунди. Няма физическа бариера или стена, която може да го запази, а повторното му изграждане е много по-трудно. Затова пък компания, която е винаги лоялна и коректна към клиентите си и мисли най-вече за тяхното добро, неминуемо получава трайното им доверие. Тогава няма нужда да се замисля за собствения си просперитет – той идва сам, като естествено следствие от признателността на доволните клиенти.

Всяко дружество по принцип се стреми да получи доверието на все повече клиенти, но далеч не всички успяват. Затова е много приятно, когато човек види реален пример за такава неизменна взаимна лоялност и коректност. Тези примери са вдъхновение не само за хората, които са посветили живота си на бизнеса, но и за клиентите. Такъв пример е Генерална агенция България, която тези дни откри нов офис в София.

Едва ли е случаен фактът, че дружеството „колекционира” награди

за най-добро представяне в различните сфери, в които развива дейност. Само преди седмици фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Висшето училище по застраховане и финанси и в. „Застраховател прес” удостоиха Генерална агенция България с първото място сред най-успешните брокери с българско акционерно участие в областта на животозастраховането. Подобни награди финансовият посредник има и в областта на общото застраховане, банкирането и пенсионното осигуряване. За да попълни „колекцията” си, остава агенцията да получи такава награда и в областта на доброволното здравно осигуряване. Засега обаче в тази сфера не са отличавани най-успешните посредници, така че вероятно всичко е само въпрос на време.

Управителката на Генерална агенция България Мария Иванова благодари на колегите си за всеотдайната им работа: „Дълбок поклон и дълбоко


благодаря за ежедневния труд,


който полагате, за да бъде Генерална агенция България винаги на това ниво, на което е в момента. Само преди няколко дни Генерална агенция България беше удостоена за най-успешен брокер - Първо място на българския пазар с българско акционерно участие. Тази награда беше връчена от фондация „Гаврийски” и успоредно с това получихме почетния знак на Висшето училище по застраховане и финанси. Мисля, че това говори много за резултатите от нашата работа. Но в крайна сметка тези резултати са благодарение на всички нас.”

От името на партньорите на Генерална агенция България думата взе Надежда Вънтова – член на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗК „Уника живот” АД, която присъстваше на тържеството заедно със своя колега Георги Георгиев – председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на компанията. „Радваме се, че сме толкова близо до вас, чувстваме се като едно. Всичко, което каза Мария Иванова, е така, но аз искам да кажа, че вие имате един прекрасен ръководител. И че всичко, което сте постигнали, сте го постигнали заедно и под нейното лидерство, което е невероятно”, каза Вънтова. И допълни: „За нас с г-н Георгиев е чест и удоволствие четири години да работим заедно,


да почувстваме какво е доверие, коректност и професионализъм


Още веднъж ви честитя хубавия празник. Да сте живи и здрави! И още по-големи успехи! Дълго време да работим заедно и винаги с такова качество!”

Провокирана от хубавите думи на Надежда Вънтова, Мария Иванова отново взе думата, за да обясни, че: „Основният принцип на нашата агенция е лоялност и коректност в отношенията и професионализъм в работата. На него дължим успехите си. Те ни задължават много и ни карат да работим още по-добре.”

И тъй като хората, които са успешни в работата си, обикновено и се веселят добре, тържеството продължи и вечерта – по време на специално организиран коктейл за служителите, партньорите и клиентите на агенцията. „Генерална агенция България е това, което е в момента, благодарение на вас – клиентите, партньорите и благодарение на прекрасния екип, с който работи”, заяви Мария Иванова. Тя пожела на всички присъстващи здраве, щастие и


повече истински приятели и партньори


И с традиционната наздравица откри официално празненството, уважено от застрахователи, банкери, осигурители, брокери и от много клиенти на агенцията.
 

Мария Иванова, собственик и управител на Генерална агенция България

Моята работа е моя живот


Основните ни принципи са лоялност, коректност и професионализъмВизитка:

Мария Иванова е родена на 1 юни 1955 г. в Добрич. Завършила е Икономическия техникум във Варна, а след това Висшия институт за народно стопанство „Д. Благоев”, специалност „Информатика”. Още като студентка започва да работи в системата на Министерството на снабдяването и държавните резерви, където до 1991 г. е главен специалист на автоматизирана система за управление. От 1991 г. до 2002 г. е генерален представител на „Алианц България Холдинг”, като през периода 1998-2001 г. е и директор на банка „Алианц България”. От 2002 г. работи като самостоятелен финансов брокер.


 

- Г-жо Иванова, на какви принципи избирате компаниите – застрахователните, осигурителните и банките, с които да работите?

- Ние работим с всички общозастрахователни и животозастрахователни компании. Избрали сме първите 10 банки, които са предпочитани от нашите клиенти - Уникредит Булбанк , ОББ , ДСК , Райфайзен и др. Освен това работим с пенсионни и със здравноосигурителни фондове, с водещи медицински центрове, като„Токуда”, „Дойче клиник”, „Евро клиник”, „Д-р Грийнберг” и т.н. Ръководим се от принципа кое отговаря най-добре на интереса на нашия клиент.


- Застраховането как се вписва в общата ви дейност - като процент от целия портфейл на Генерална агенция България?

- Застраховането е основното. То е моята любов, нещото, с което съм започнала да работя. В общия ни портфейл застраховането е около 65% и от него 75 на сто е животозастраховането.


- Това е много интересно, като се има предвид, че на животозастраховането все още се пада малка част от целия български застрахователен пазар. Как постигнахте този превес на животозастраховането в портфейла на Генерална агенция България?

- Когато правим застраховка, ние първо оценяваме личността. А когато намерим подходящата личност, гледаме да съхраним здравето, за да може тази личност да продължи да бъде успешна в своята кариера. Така че за нас винаги е водеща личността в бизнеса, а не самият бизнес. Животозастраховането е моята първа любов и може би ще остане основната.


- Вие сте тръгнали от животозастраховането?

- Не. Тръгнала съм от общото застраховане през 1991 г. През 1993 г. започнах да се занимавам и с животозастраховане . През 1995 г. – с пенсионно осигуряване. През 1998 г. станах директор на банката и изпълнявах длъжността генерален представител на „Алианц България Холдинг”. От 2002 г. започнах да работя самостоятелно като брокер.


- Генерална агенция България е с българско акционерно участие. Кои са акционерите й?

- 100 % е Мария Иванова.


- И продължавате да работите и да ръководите всичко?

- Да. Човек е най-удовлетворен, когато работи това, което обича, а моята работа е моят живот. Когато човек обича работата си, успехите не закъсняват.


- Как подбирате хората, с които да работите?

- Основните принципи в нашата работа са лоялност, коректност и професионализъм. Винаги държа моите служители да притежават тези три качества. Това е основното. Оттук нататък в процеса на работа взаимно се обучаваме, подпомагаме и след като си имаме доверие, успехите не закъсняват.


- Кое е най-голямото предизвикателство пред една чисто българска финансова посредническа компания на фона на голямата конкуренция от страна на силни международни играчи в този бранш?

- Че ние си поставяме реални цели, за да можем да ги изпълняваме. Много хора си поставят цели, които може би са само в техните мечти, докато при нас всяка цел е реална и реално изпълнима. Щастлива съм, че новооткритият ни офис е поставена цел, която вече е факт.


- Казахте, че Генерална агенция България има 10 представителства в страната. В кои градове са те?

- В София, Варна, Пловдив, Търговище, Добрич, по цялото Северно Черноморие, да не изреждам всички. Генерална агенция България е регистрирана в Добрич, където съм се родила, защото искам да запазя произхода си. За мен няма значение хората къде са родени. Важното е да работят непрекъснато върху себе си и да бъдат лоялни и коректни с партньорите си.


- Кое от всичките ви постижения е най-ценно за вас?

- Към всяко постижение съм се отнасяла с голяма любов, тъй като съм работила за всички постижения еднакво.


- Освен наградата от фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” имате ли и други подобни награди?

- С удоволствие мога да кажа, че Генерална агенция България е удостоена с първо място и в областта на общото застраховане, на пенсионното осигуряване и на банкирането. А сега дойде наградата и в областта на животозастраховането. Ние работим активно и в областта на здравното осигуряване, но имаме предвид, че то ще бъде много актуално от 2009 г. Генерална агенция България вече е готова за това.


- Кой е най-големият ви конкурент на пазара? Не толкова като дружество, а по-скоро като маниер на работа.

- Много е трудно да се каже. За мен конкуренцията е нещото, което ме поддържа на много високо професионално ниво. Когато имам конкуренция, аз работя още повече върху себе си и съм готова да поема още по-големи предизвикателства. Но те винаги са реални, за да ги изпълнявам.


- А коя е голямата цел на Генерална агенция България?

- Да продължават да ни търсят клиентите. Генерална агенция България се търси по доверие, както на Запад. Ние винаги сме били препоръчвани от нашите клиенти на други клиенти. Никога не сме чукали по вратите и не сме си правили презентации пред една или друга структура. За мен е голямо постижение това, че ни търсят по телефона. Засега всичките ни услуги са търсени само по телефона.


Йонна Стефанова1.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005