Райфайзенбанк е Банката на годината за 2007 г.

04 Юли 2008 г.,zastrahovatel.com

Райфайзенбанк България ЕАД е избрана за банка на годината за 2007 г. в традиционната класация на финансовия ежедневник в. „Пари“, която тази година се прави за 11-ти път. На тържествена церемония снощи президентът Първанов връчи приза – пластика на Иван Кулински, на победителите.

Още пет трезора са били близо до челното място, съобщиха от в. „Пари“.Това са Алианц банк България, Обединена българска банка (ОББ), Пиреос банк, Прокредит банк и Първа инвестиционна банка (ПИБ).
Останалите награди се разпределят по следния начин: за пазарен дял – УниКредит Булбанк, за динамика – Банка Пиреос, и за ефективност – ОББ.

 В традиционното гласуване на сайта на в. „Пари“ за банка на клиента е избрана Корпоративна търговска банка (173 гласа). Гласуването е съобразявано с балансовите отчети на банките от края на 2007 г., каза Мария Георгиева, директор на Международния банков институт в отговор на въпрос. По думите й, слуховете за нестабилност, появили се в първите месеци на 2008 г. по адрес на един от трезорите, са нещо, което винаги може да се случи в банковата система, но то не е показателно за състоянието на пазара.

Изборът на победителите е направен от специален комитет, за чийто почетен председател тази година бе избран финансовият министър Пламен Орешарски. В състава на комитета влизат още Валери Димитров, Камелия Касабова, Ертан Кара, Мария Георгиева, Силвия Пенева, Стефан Ненов, Ивайло Калфин, Михаил Стоянов, Саша Безуханова, Стамен Тасев, Максим Бехар, Андрей Пръмов, Васил Велев и Стефан Неделчев.

Към момента само седем трезора могат  да се похвалят с отличието Банка на годината . Това са Банка за земеделски кредит, Райфайзенбанк, Банка ДСК, Пощенска банка, Булбанк, Първа инвестиционна банка и ОББ. От тях единствено Райфайзенбанк го е получавалa 3 пъти, а Пощенска банка, Банка ДСК и Банка за земеделски кредит - по 2 пъти.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки