ГРУПА ДЖЕНЕРАЛИ: Намаляването на ефекта върху околната среда е главната тема за 2008 г.

12 Юни 2008 г.,zastrahovatel.com
Група Дженерали прие Доклада за устойчиво развитие за 2007

Мерки за устойчиво развитие:

  • Намаляване на използваните дефицитни ресурси за дейността на Групата;
  • Прилагане на критерии за опазване на околната среда при управление и обслужване на имуществата на Групата;
  • Нова полица "Гражданска отговорност" с 10% отстъпка за "хибридни" автомобили.
  •  
  •  На среща със студенти от Висшето училище по Бизнес и общество към Католическия университет в Милано, Главният изпълнителен директор на Assicurazioni Generali Джовани Перисиното представи одобрения от Борда на директорите на Групата, Доклад за устойчиво развитие за 2007.

Главната насока на Група Дженерали през 2008 година е вземане на мерки за намаляване на директния и индиректен ефект върху околната среда. Дженерали ще развива дейност в две посоки: от една страна ще представи мерки за ограничаване консумацията на енергия и хартия и намаляване на замърсяващите емисии, а от друга страна ще формулира ясно своята инвестиционна политика и избора на доставчици, насочена към поощряване на културата за опазване на околната среда сред доставчиците и клиентите на компаниите от Групата.

"Ние в Дженерали сме абсолютно убедени, че устойчивото развитие на бизнеса е важно условие за продължителен икономически растеж и дългосрочна консолидация на нашите позиции" каза Джовони Перисиното. "Това важи с особена сила, когато става въпрос за околната среда, която е основен критичен фактор за бъдещото развитие".

Доколкото директният ефект е взет предвид, данните в Доклада за устойчиво развитие за 2007 г., за шестте анализирани държави /Италия, Германия, Франция, Испания, Австрия и Швайцария/, показват че през годината Групата вече е постигнала общо 3,5% намаляване използването на електрическа енергия, сравнено с 2006 г. По-конкретно, при управлението на недвижимите имоти, Група Дженерали е приела специални критерии, насочени към опазване на околната среда, реновации и изграждане на нови сгради, за да постигне спестяване на енергия и да намали емисиите на въглероден диоксид. В сградите, собственост на Групата ще стартират енергийни проекти, базирани на по-ефективни "чисти" отоплителни и климатични системи.

За да намали индиректния ефект, Група Дженерали развива продукти и услуги, насърчаващии опазването на околната среда сред клиентите. В следващите няколко месеца Групата ще представи автомобилна полица, поощряваща използването на автомобили с хибридно гориво, като предложи 10% отстъпка от стандартните автмобилни тарифи. Офертата важи за всички компании от Група Дженерали, които са подписали протокол за насърчаване на потребителите, избрали новото поколение "хибридни" автомобили - с динамичната комбинация на горивна система и двигател с "нула вредни емисии".

 

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,