«Райфайзен застрахователен брокер» с над 7 на сто пазарен дял

08 Юни 2008 г.,zastrahovatel.com

Брокерът има над два пъти ръст в животозастраховането и е лидер по продажби на застраховки «Злополука» и «Пожар и природни бедствия»

«Райфайзен застрахователен брокер» ЕООД, дъщерно дружество на «Райфайзенбанк България» ЕАД реализира премиен приход от над 29 млн. лв. през 2007 г., което съответства на 7.3% пазарен дял към края на миналата година, сочат данните на КФН. Само две години след старта на дейността си дружеството от Групата „Райфайзен» се нареди на второ място сред застрахователните брокери у нас.

Предлагаме продуктите на 16 застрахователни компании, като в портфейла ни най-голям дял заемат застраховка „Автокаско», застраховка «Пожар и природни бедствия» и застраховки «Живот» и «Злополука». Разширяването на пазарните позиции на «Райфайзенбанк» в банкирането на дребно увеличи в пъти премийния приход от застраховка «Живот”, заяви Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на «Райфайзенбанк». С оглед на по-качественото обслужване създадохме отдел, специализиран в обслужването на клиенти при настъпване на застрахователно събитие, допълни той.

„Райфайзен застрахователен брокер» е пазарен лидер при продажбите на застраховки «Злополука» и «Пожар и природни бедствия», а по застраховки «Автокаско» и «Живот» неизменно се нарежда сред първите три посредника.

През миналата година дружеството съвместно със ЗК „УНИКА Живот» предложи на своите клиенти застраховка «Живот», свързана с инвестиционен фонд, като клиентът сам определя риска, който е готов да поеме, и сам избира инвестиции на местния или на световните капиталови пазари посредством фондовете на «Райфайзен Асет Мениджмънт - България» и UNIQA Finanz-Service.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000