Дружествата от „Дженерали България” проведоха годишните си общи събрания

08 Май 2008 г.,zastrahovatel.com

 Акционерите на „Дженерали България Холдинг” решиха да се увеличи капитала на 41 600 хил.лв. и приеха съставите на Надзорните и Управителните съвети

На 16 април 2008 г. се състояха редовните годишни общи събрания на дружествата от „Дженерали България” – „Дженерали България Холдинг” АД, „Дженерали Застраховане” АД и „Дженерали Животозастраховане” АД, на които бяха приети годишните финансови отчети, както и съставите на надзорните и управителните съвети на компаниите.

Основната дейност на „Дженерали България Холдинг” АД е придобиване, управление, оценка и продажба на участия в български и чуждестранни компании, придобиване и управление на облигации, патенти, финансиране на компании, в които холдингът има инвестиции, и други търговски дейности. Годишното Общо събрание на акционерите взе решение за увеличение на капитала на „Дженерали България Холдинг” АД от 32 000 000 лева на 41 600 000 лева – увеличението е с 9 600 000 лева. Холдингът завърши финансовата година с нетна печалба в размер на 593 хил. лева. Общата сума на инвестициите към края на 2007 г. е 34,997 хил. лева.

„Дженерали Застраховане” АД, общозастрахователната компания в Групата, продължи своето успешно пазарно присъствие, като реализираният брутен приход от записани премии достигна 64,920 хил. лева към края на годината. Нетната печалба на компанията към 31.12.2007 е в размер на 129 хил. лева, а общата сума на инвестициите достигна 35,171 хил. лева в сравнение с 30,174 хил. лева към края на предходната година.

Общият премиен приход на „Дженерали Животозастраховане” АД възлезе на 24,703 хил. лева, което представлява повече от 10% дял от целия животозастрахователен пазар в България. Увеличението в премийния приход е с над 37,75% в сравнение с постигнатите резултати през 2006 г. Годишното Общо събрание на акционерите взе решение за увеличение на капитала на „Дженерали Животозастраховане” АД на 10 000 000 лева – увеличението е с 3 600 000 лева.

Общото събрание на акционерите взе решение за състава на надзорните и управителните съвети на дружествата, както следва:

„Дженерали България Холдинг” АД

Надзорният съвет на дружеството е в състав: Матиаш Палвьолги - председател, Луиза Колони, Вернер Мьортел, Юрай Юрчик.

Управителният съвет е в състав: Даниела Конова - председател, Константин Велев, Пламен Хинков.

„Дженерали Застраховане” АД

Надзорният съвет на дружеството е в състав: Даниела Конова - Председател, Луиза Колони, Вернер Мьортел, Юрай Юрчик.

Управителният съвет е в състав: Диана Манева, Константин Велев, Пламен Хинков.

Дженерали Животозастраховане АД

Надзорният съвет на дружеството е в състав: Даниела Конова - Председател, Луиза Колони, Вернер Мьортел, Юрай Юрчик.

Управителният съвет е в състав: Пламен Хинков – председател, Челестина Сербезова, Константин Велев.

„Дженерали България” е част от Generali PPF Holding, който оперира в 12 страни в Централна и Източна Европа. Чрез неговите дъщерни дружества Generali PPF Holding управлява активи на стойност 10 млрд. евро и обслужва 9 млн. клиенти в региона. Generali PPF Holding е регистриран в Холандия, като организационният център на холдинга е ситуиран в Прага, Чехия. Generali PPF Holding представлява джойнт-венчър с участие на Assicurazioni Generali (51% дял) и PPF Group (49%).Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li
"Капиталовите системи: Ролята им за решаването на пенсионния "
Българската асоциация на дружествата за допълнител,
orange_li