Четиринадесет стъпала към успеха

30 Април 2008 г.,zastrahovatel.com

 

И този ден дочакаха и първите, стъпили на първото стъпало към мечтания някога днешен празник, и тези в екипа, които доизграждат светлия застрахователен дом на групата „Български имоти – Винер Щетише”. Днес те всички работят наистина в истински дворец с прекрасни условия за труд и за срещи с колеги и с клиенти. Но именно в тази тържествена вечер мнозина си спомниха за голямото начало в тесните две стаички, преградени от една обикновена зала в столичния хотел „Рила”. Най-скъпи са тези спомени за останалите верни на идеята за създаването на застрахователната компания „Български имоти” и особено за нейните автори, които всъщност с екипите си осъществиха по най-добрия начин и изведоха двете компании до 14-годишния им празник – Данчо Джиков и Ангел Крайчев.

Всички те – ръководители и служители от екипите през годините, знаят и помнят колко интересен, труден, но и успешен бе изминатия път по стъпалата на техния си застрахователен дом. За да устоят на всичко и да докажат, че с професионалното си израстване и с всеотдайния си професионален труд все по-категорично утвърждават на несигурния пазар любимите си компании  с името „Български имоти”. И така с добрия си имидж и с авторитета си на успяващи застрахователи  да привлекат вниманието на такъв голям застраховател като „Винер Щетише”, който стана техен грижовен стопанин. И с новото си комбинирано име те продължават своето пътуване нататък във времето. Продължават го вече и заедно с колегите си едно от двете най-стари застрахователни дружества – ЗПАД „Булстрад”, под чиято шапка се намират от известно време.

Вчерашните и днешните ръководители и служители от двете компании посрещнаха сърдечно новия председател на УС и изпълнителен директор на трите компании Румен Янчев в самото начало на празничната вечер в клуб ресторант „HEDON” на 7 април по случай 14-годишнината на групата „Български имоти-Винер Щетише”. А той не щадеше усмихнатите си думи в своите разговори с тях. После произнесе искреното си поздравително слово пред всички присъстващи:

 

- Добре дошли на този хубав празник, виновници за който сте всички вие от двете застрахователни компании – ЗК и ЖЗК „Български имоти – Винер Щетише”. Както знаете, в последно време работим при условия на известни промени във вашите дружества. Известни са ви решенията, които бяха взети неотдавна във връзка с тези промени, знаете и за намеренията на акционерите за бъдещото развитие на групата. Това според мен ви зарежда с необходимия кураж и увереност за продължаване на извървения дотук успешен път. Искам най-искрено да ви уверя, че ние ценим всичко постигнато от вас, върху него никой няма да хвърля сянка, то ще остане записано завинаги от вас в биографичната книга на компаниите.

А оттук нататък трябва да положим повече труд и разум, да вложим знания и опит, за да постигнем резултатите, за които в продължение на толкова години всеотдайно сте работили всички вие, а и тези, които не са тук в тази празнична вечер. И да стигнем много по-далече по пътя си към нови цели и успехи.

Пожелавам ви приятно и весело настроение. И честит празник!

 

И през цялата вечер празникът наистина бе хубав – с интимната атмосфера от светлини, музика и думи. Думи за човешки неща и за бизнес в откровени разговори между съмишленици. В тях най- ангажирани бяха ръководителят на голямото семейство ЗПАД „Булстрад” и „Български имоти – Винер Щетише” Румен Янчев и авторите на идеята за създаването на „Български имоти” Данчо Джиков и Ангел Крайчев.

 

Данчо Джиков

Като искаш, като можеш и работиш – идват резултатите

 

- С какви чувства посрещна тази 14-годишнина?

- Че сме одъртели с 14 години. Но не мога да не споделя,че съм изключително доволен от тази част на нашия живот, защото с колегите, с които започнахме, показахме, че с труд и с вяра може да се реализира успешно една голяма цел. Нейното име днес е „Български имоти”. Като искаш, като ти се работи и като можеш; като си вярваш, като ти вярват и другите – идват резултатите!

 

- Като тръгнахте преди 14 години, имали ли сте представа как ще изглежда „Български имоти” и ще стане ли на толкова години?

- Без тази представа щяхме ли да тръгнем тогава? Нещо повече – аз вярвам, че годините на компанията ще растат, ще се удвояват... и 114 може да станат.

 

- Това е основание човек да изпитва чувството, че е направил нещо голямо в живота си...

- Разбира се. В такива случаи човек има право и да се гордее и да вярва, че един ден ще получи признанието на другите. А и на времето!

 

- Нещото, което искаш да кажеш, пък досега не го каза?

- На здраве!

 

Ангел Крайчев

Всеки един от нас може да е горд

 

- Какво е за теб, един от основателите на „Български имоти”, тази 14-годишнина?

- Ние дълбоко сме свързани с датата на учредяването, на първата стъпка на „Български имоти, тя определи съдбата ни през изминалите 14 години, която е неразделна от съдбата на двете компании. И затова за мен тази годишнина е един хубав празник. Всички, които присъстваме тази вечер тук се познаваме добре, обединявала ни е през времето общата ни работа, защото сме били част от „Български имоти” и оставихме част от себе си в компаниите. Четиринадесет години от нашия живот, може би най-интересната и най-динамичната част от него, отдадохме за тяхното изграждане. Затова са и много спомените ни, много се мислите ни за отминалото време, а и усмивките на този празник. На него, както се казва, има от всичко по много.

 

- Има ли според вас разлика от това, което беше  началото „Български имоти”, от това, което си представяхте, че ще бъде един ден, и това, което е всъщност сега?

- Аз винаги съм отговарял по един начин на този въпрос, който впрочем си ми задавал и по други поводи. Може би в началото бяхме по-скромни в предвижданията си, но с времето постигнахме наистина много. Това е факт, който никой не може да отрече и затова всеки един от нас, участвал в този процес, може да бъде горд с личния си принос. И да приема всеки празник на „Български имоти” за свой.

 

- Твоите пожелания за колегите ви?

- Да са все така позитивно настроени, да продължават силно да вярват в себе си и да вървят неотклонно по успешните пътища на „Български имоти – Винер Щетише”. А ние да им бъдем най-добрият партньор!

 

 

Празника отрази

Петър АндасаровИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки