С усещане за мисия и благоденствие

11 Април 2008 г.,zastrahovatel.com
ЗАД „Булстрад Живот” отличи най-успешните си хора в празнична Нощ на наградите Казват, че когато начело на една комания стои човек с ясна визия за бъдещето, тази компания има късмет, защото я чакат много усехи. Остава само този лидер да успее да „зарази” с ентусиазма си хората, с които работи. Да им обясни ясно мисията на дружеството и да им покаже, че цени всеки техен малък успех по пътя към общата дългосрочна цел. Тогава идва и просперитетът. Хубаво е, когато човек срещне подобен лидер. А още по-приятно вероятно е да се работи с такъв ръководител, защото покрай него атмосферата в цялата компания е пропита с усещане за мисия и благоденствие. Дали това наистина е така, могат да кажат хората, които работят за ЗАД „Булстрад Живот”. Защото те имат привилегията да се трудят за такава компания.

Резултатите

 

Брутният премиен приход на ЗАД „Булстрад Живот” се е увеличил с 61% през 2007 г. и се очаква да достигне близо 22 млн. лв., което да осигури на компанията близо 9% пазарен дял.  За периода 2004-2007 г. дружеството отчита тройно нарастване на премиите.

Активите на компанията са се повишили с 38% през миналата година и вече възлизат на над 31 млн. лева. За цитирания няколкогодишен период ръстът по този показател е близо 3,5 пъти.

Резервите на дружеството са се увеличили с 52% през последната година и близо 6,5 пъти за периода 2004-2007 г.

Чистата печалба на компанията се очаква да достигне 1,7 млн. лева за 2007 г., като нарастването й е с 39% спрямо 2006 г. За периода 2004-2007 г. печалбата на дружеството е скочила близо 4 пъти.

 

 

Краткосрочната цел

 

През 2008 г. дружеството ще продължи да се развива с двата си основни приоритета - преминаване към дългосрочни спестовни застраховки и изграждане на специална политика към ключовите корпоративни клиенти. За целта възнамерява да отвори нови офиси в цялата страна и да инвестира достатъчно средства в допълнителна подготовка на хората, които работят за компанията. „Ние се различаваме от останалите животозастрахователни компании с подхода си към клиентите”, обясни пред в. ”Застраховател прес” Светла Несторова, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД „Булстрад Живот”. „Предпочитаме да сме достъпни, да сме близо и да сме готови адекватно да отговорим на нуждите на всеки конкретен клиент”, уточни тя.

Плановете на компанията за 2008 г. са да продължи да расте по-бързо от пазара, като постигне над 30% ръст, при очакван среден растеж за животозасктраховането ни не повече от 25 на сто. Очакваната чиста печалба на ЗАД „Булстрад Живот” за 2008 г. е над 1,8 млн. лева. Тя обаче едва ли ще достигне 2 млн. лева заради инвестициите, които планираме да направим за бъдещото ни развитие, уточни Светла Несторова.

 

 

Лидерство и дългосрочност

 

„Стратегията за развитие, която ЗАД „Булстрад Живот” следва през последните три години има за цел да ни отведе първоначално в първата четворка на българския животозастрахователен пазар, а впоследствие и в първата тройка”, заяви пред в. „Застраховател прес” изпълнителната директорка на дружеството. И допълни: „За нас това е ясно бъдеще, което ще ни се случи. Но по-важното е как ще ни се случи. По-важно е да стигнем в първата тройка две години по-късно, но с три пъти по-големи резерви от другите участници в нея. Или с достатъчно, по правилния начин пораснали резерви и активи. Защото алтернативата е да стигнем там утре, но зад това премийно постижение да не стои достатъчна подплата.”

 

 

Стимулите

 

За да стимулира хората си да преследват ежедневно целите на компанията, ЗАД „Булстрад Живот” е създала „Булстрад лайф оупън”. Това е годишно фирмено състезание за отличаване на най-успешните мениджъри на агенции, мениджъри на екипи и застрахователни консултанти. Ежегодно спечелилите го получават големи награди, връчени лично и с благодарност от мениджмънта на дружеството. Тази година голямата награда е екскурзия до Йордания през април 2008 г. На пищно парти в столичния ресторант „Скай плаза” миналата седмица бяха раздадени и останалите специални награди. Категориите на конкурса са “Качество на бизнеса”, “Продукция”, “Човешки ресурс” и “Дебют”. За първи път тази година бяха отличени призьори и в категориите “Корпоративни клиенти” и “Злополука и пътуване в чужбина”.

 

 

Инвестиция в увеличаване на предимствата

 

„Ключовото предимство на ЗАД „Булстрад живот” са хората. Те заслужават да се почувстват като център на нашия свят”, категорична е Светла Несторова. И обяснява: „Затова заедно с победителите в „Булстрад лайф оупън” всяка година отиваме на екзотична екскурзия в чужбина. През 2007 г. бяхме в Египет и ужасно ни хареса. Един от елементите, които търсим е мястото да има историческа и археологическа стойност, защото това създава у хората чувство за историчност и продължителност. Ние вярваме, че не можеш да работиш животозастраховане без чувство за дългосрочност. Вторият елемент, който търсим е чисто екзотичния лукс. Нашите хора са работили тежко цяла година, затова е важно по време на тази почивка да могат да се излежават на борда на яхта или да разглеждат коралите под водата. Преживяването ни миналата година в Египет доказа, че когато е топло и има лукс наоколо хората си почиват добре. Така те имат възможността да се чувстват наистина топ-топ. Това ги връща по-щастливи, по-мотивирани и по-готови да работят отново. Затова смятаме, че Йордания е добър вариант за предстоящата ни екзотична екскурзия. Там е прословутото кралство Петра – едно от най-красивите места в света. То е едно от нещата, които човек трябва да види в живота си. Освен това там е Червено море, Мъртво море. Има много възможности човек да се усети в центъра на събитията. А и Йордания за нас е като естествено продължение на Египет.”

  

Един от най-големите успехи на ЗАД „Булстрад Живот” всъщност е свързан с изграждането на добра корпоративна култура в дружеството и със създаването на екип, който има потенциала и капацитета да реализира дългосрочните цели на компанията. А стабилният растеж и постигнатите традиционно добри финансови резултати на дружеството са само логично следствие.

 

Страницата подготви Йоанна СтефановаИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки