„АIG Life България” постигна 45% ръст на премийния приход и 11% пазарен дял през 2007

16 Март 2008 г.,zastrahovatel.com
„АIG Life България” постигна 45% ръст на премийния приход и 11% пазарен дял през 2007

„АIG Life България” раздаде осмите си годишни награди

Г.Дедопулос:Половин милион българи имат някаква застрахователна полица при нас

„Миналата година бяхме в съседната зала и си обещахме, че 2007 г. ще бъде годината на „AIG Life”. Вече мога да обявя, че 2007 г. беше годината на „AIG Life.”, започва обръщението си към гостите генералният директор на българското дружество Георгиус Дедопулос. И за да не е голословен, веднага се аргументира с точни числа: През 2007 г. ръстът на общите продажби на „AIG Life България” се е увеличил с 45%. В същото време новата продукция е постигнала 75% ръст.

Пазарният дял на компанията е нараснал

от 9,95% на 11 на сто, печалбата й е достигнала ръст от 80%, а разходите й са намалени с 12 на сто.

В същото време съвместното дружество на „AIG Life България” и ОББ – „ОББ-AIG Life Застрахователно дружество”, само след една година работа стана една от десетте най-добри животозастрахователни компании в България, подчерта Дедопулос. И уточни, че през 2007 г. „нашите клиенти ни дадоха 30 млн., спрямо 15 млн. – през миналата. Половин милион българи имат някаква застрахователна полица с нас.”

„Това е много солидна основа за 2008 г. И ако 2007 г. беше годината на „AIG Life”,

нека 2008 г. бъде годината на агенцията”

постави новата цел Дедопулос. Според него компанията е подготвена повече от когато и да било да разшири и да направи по-добри агенциите си. За целта трябва „просто да погледнем пазара. Той показва, че начинът на живот на хората става все по-добър. Тези хора нямат друг избор, освен да си купят животозастраховка - нищо друго не може да ги предпази. Нека видим нашите победители, защото те са хората, които го правят. Те печелят от успеха си, което е признание и опит”, подчерта генералният директор на дружеството. И обяви стратегията на компанията: „Ние в „AIG Life” можем да променим всичко. Например в средата на годината можем да променим бюджета. Но има нещо, което никога не променяме. Ние

искаме да бъдем успешна компания, като работим с успешни хора.”

Тази стратегия вече е дала резултат: „Следващата най-добра застрахователна компания има същата продукция като нас, но работи с 2,5 пъти повече агенти. Това означава, че нашите агенти получават 2,5 пъти повече комисиони от техните. Ние сме единствената компания в България, която има толкова много агенти, които печелят над 15 000 лв. на година”, обясни Дедопулос. Той благодари на всички служители и партньори на „AIG Life България” и заяви увереността си, че и през 2008 г. дружеството ще изпълни всички очаквания на хората.

Колкото хубави и мотивиращи да са думите на един ръководител, не е добре те да се проточват прекалено дълго, за да не отнемат възможността на служителите също да се почувстват център на внимание под блясъка на прожекторите. Затова след не много дългата, но съдържателна реч на г-н Дедопулос следва тържествената церемония по награждаването на отличилите се през 2007 г. агенти на „AIG Life България”. Те са разпределени в

сребърна, златна и платинена лига.

Само трима са отличените на сребърното ниво: Михаил Михайлов, който работи за „AIG Life” от 8 януари 2003 г., Йоанна Арсова – от 31 октомври 2002 г., и Цветанка Недева – от 14 май 2007 г. Тримата работят към различни агенции на дружеството. Наградените получават отличията си от Александър Попчев - директор агенции в AIG Life. Той обяснява, че представителите на сребърната лига са сравнително малко, тъй като издигналите се до златната са повече.

Златните звезди на дружеството за 2007 г. са: Руслан Нейчев, който е в „AIG Life4 от 3 ноември 2005 г., Силвия Дойчева – от 3 юни 2004 г., Румяна Михайлова – от 1 септември 2004 г., Малина Атанасова – от 13 октомври 2004 г., Маргарита Борисова – от 12 януари 2006 г., Елена Мелконова – от 8 февруари 2006 г., Марияна Кобатова – от 13 май 2005 г. Те получават наградите си лично от генералния директор на „AIG Life България” Георгиус Дедопулос.

На г-н Андреас Василиу – регионален президент за Централна и Източна Европа и вицепрезидент на ALICO за целия свят, пък се пада честта да връчи отличията на наградените платинени звезди на „AIG Life България”. Те са Вахан Тахмизян, който работи за дружеството от 30 април 2002 г., Иван Перилов – от 21 май 2003 г., Надежда Кръстева – от 28 декември 2001 г., Миглена Гешева – от 24 януари 2003 г., и Мариана Русинова – от 31 март 2004 г.

Вие сте лицето на компанията, заяви Василиу на наградените. И подчерта, че „AIG Life България” и „ОББ - AIG Life Застрахователно дружество” осигуряват сигурност за повече от 500 000 българи. „Когато тези семейства имат нужда, може би вие ще бъдете единствените, които ще отидете при тях, за да дадете, а не да вземете. Това е същността на нашия бизнес”, категоричен е регионалният президент на AIG. Той предаде на празнуващите и съобщение от компанията-майка AIG: „2007 г. беше много успешна за нашия регион – премийният му приход успя да порасне с 30%. Някои страни, като България, успяха да постигнат и по-добри резултати. Други пък се справиха по-добре и от България. Но като цяло нашият регион е най-добрият в AIG навсякъде по света.”

Най-важно обаче е бъдещето, подчерта Василиу. И заяви, че най-доброто за компанията всъщност предстои. „Смятам, че ще продължи сигурността на пазара и подкрепата на всички хора, които вярват в нас. Затова просто трябва да продължим да правим това, което правим сега, по същия професионален и сигурен начин, даже и по-добре”, заключи регионалният президент на AIG.

И както винаги при такива събития за накрая са оставени най-високите отличия. В случая те са за най-висок премиен приход и за качество на портфолиото за 2007 г. Наградата в раздела за застраховки „Живот” получава Йоанна Арсова, а за застраховки „Злополука” - Надежда Кръстева. Като най-добър мениджър на екип за 2007 г. е наградена Весела Коларова, а отличието за най-добър мениджър на агенция получава Йорданка Каролева.

 

 

Събитието отрази Йоанна СтефановаИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки