ЗПАД «Булстрад» купува застрахователни компании «Български имоти»

12 Февруари 2008 г.,zastrahovatel.com

На 28 януари 2008 г. се състоя извънредно Общо събрание на акционерите на ЗПАД "Булстрад". Събранието протече при предварително обявения дневен ред и взе следните решения:

По първа точка - промени в Надзорния съвет на дружеството, Общото събрание освободи от функциите им на членове на Надзорния съвет на ЗПАД "Булстрад" Клаус Мюледер и Павол Бутковски въз основа на подадени от тях молби и избра за нови членове с петгодишен мандат Франц Фукс и Мартин Дивиш. Г-н Фукс е експерт по математика на застраховането. Последователно заема ръководни постове в редица застрахователни дружества в Европа. Към настоящия момент е член на надзорния съвет на няколко застрахователни компании в Европа. Г-н Дивиш е специалист по маркетинг и мениджмънт и магистър по бизнес администрация. От 2006 г. е член на Борда на директорите и заместник на генералния директор на застрахователна компания "Кооператива" АД, а от 2007 г. е член на широкото ръководство на “Виена Иншурънс груп”.

По втора точка - за отговорен актюер на ЗПАД "Булстрад" беше избран Ясен Матеев - настоящ главен актюер на "Български имоти" АД и член на УС на Българското актюерско дружество. Г-н Матеев има квалификация и правоспособност в актюерските науки от Института по актюерство - Оксфорд, Факултета по актюерство – Единбург, и Българското актюерско дружество.

По трета точка - Общото събрание прие решение за овластяване на Управителния съвет, управляващите и представляващите дружеството да сключат сделка за покупка на акции, представляващи 98.301% от капитала на ЗК "Български имоти" АД, както и на акции, представляващи 98.354% от акционерния капитал на ЖЗК "Български имоти" АД, от "Винер Щедтише Ферзихерунг АГ Виена Иншуранс Груп", Австрия.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки