ЗПАД Армеец отчита 57% ръст на премийния приход за 2007 г. и пазарен дял от над 7 %

14 Февруари 2008 г.,zastrahovatel.com
ЗПАД „Армеец” реализира премиен приход в размер на 90,65 млн.лв. за 2007 г. и отчита 57 % ръст, в сравнение с реализираните 57,89 млн.лв. през 2006 г ..

За поредна година ръстът на компанията изпреварва значително ръста на общозастраховтелния пазара, който по прогнозни данни за 2007 е под 20 %.

Финансовите анализатори определят ЗПАД „Армеец”, като най-динамично развиващата се компания на българския застрахователен пазар . През изминалата година компанията се утвърди, като безусловен лидер на пазара на авиационно застраховане с пазарен дял от 36%*, заема водеща позиция и на пазарите на застраховка Каско на МПС с пазарен дял от 9,2 %* и злополука с пазарен дял от 13 %*. (* данни на КФН към ноември 2007).

Следваната от компанията пазарна стратегия, основаваща се на иновативна продуктова политика, съчетана с бързо и адекватно клиентско обслужване, непрестанно развиващата се дистрибуционна мрежа и стабилно финансово управление са основните предпоставки за утвърждаването на ЗПАД „Армеец”, като една от водещите компании на българския застрахователен пазар. На база на предварителните данни за 2007 г пазарният дял на компанията е над 7 %, при дял от 5,46 % за 2006.

Нетната печалба за периода е в размер на 15,78 мил. лв. .

Данните са на база на предварителните финансови отчети на компанията.




Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Делови решения"
проф. Румен Георгиев, 2006
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001