БАКР повиши кредитния рейтинг на ЗПАД „Армеец”

02 Декември 2007 г.,zastrahovatel.com
„Българска агенция за кредитен рейтинг” АД повиши дългосрочния рейтинг за способност за изплащане на искове на ЗПАД „Армеец” от BB+ на iBBB- (перспектива: стабилна), краткосрочен рейтинг ia-3.

Оценката се базира на положителните тенденции по отношение на финансовото състояние и инвестиционната дейност на компанията, включително нива на ливъридж значително под средните за конкурентната група, подобрени показатели на ликвидност и нарастване на инвестиционната доходност, както и на запазването на отчетените в предишната оценка показатели по отношение на оперативна ефективност и презастраховане. В доклада си БАКР запазва много добрата си оценка за мениджмънта на ЗПАД „Армеец” и отбелязва политиката на компанията за развитие на качеството на обслужване като основен фактор за растеж.

За деветте месеца на 2007 г. компанията реализира премиен приход от 59 млн. лв. и стабилен ръст спрямо предходната година по всички застрахователни браншове. Ръстът в премийния приход на компанията спрямо същия период на 2006 г. е 58 %, с което продължава да изпреварва средният ръст на пазара, който е 18,74%.
ЗПАД „Армеец” е лидер в застраховките на летателни апарати и свързаните с тях отговорности, като нейни клиенти са над 50% от лицензираните превозвачи  и други авиационни оператори в страната. Компанията запазва водещото си място в автомобилното застраховане: по отношение на застраховка „Каско” пазарният дял спрямо предходната година се е увеличил от 7% на 9%, а по „Гражданска отговорност” ръстът от 44% (при 5,80% за целия пазар) я изкачва с едно място напред в класацията, с пазарен дял от над 5%. Традиционно ЗПАД „Армеец” е сред първите три компании по приходи в застраховките „Злополука” и „Помощ при пътуване”, с пазарен дял от над 12%.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки