ЗАД “Виктория” вече е част от Generali Group

15 Ноември 2007 г.,zastrahovatel.com

 На 14.11.2007 г. , на пресконференция в зала Сердика на хотел Шератон ЗАД „ВИКТОРИЯ” представи официално международния си партньор FATA Assicurazioni Danni S.p.A., част от групата на Дженерали. В началото на годината италианската компания придоби 67% от акциите на българското застрахователно дружество.

С привличането на международен партньор от ранга на FATA Assicurazioni Danni S.p.A, ЗАД „ВИКТОРИЯ” ще предостави на компаниите и индивидуалните потребители в страната ни още по-сериозни гаранции за стабилност. Сътрудничеството ще даде възможност за пласиране на поетите рискове по застрахователните  договори в групата, както и за предлагане на атрактивни застрахователни продукти, наложени на европейския пазар. ЗАД „ВИКТОРИЯ” ще запази профила си и ще продължи да залага на индивидуалния подход към клиентите си, предлагайки съобразени с техните нуждите застрахователни продукти. 

 

Стратегията за развитие на дружеството е амбициозна. Плановете са до края на 2008 г. премийния приход да нарасне с 31% и да достигне 38 млн. лв. Важна насока за развитие на застрахователната компания ще бъде предлагането на специализирани продукти за земеделски производители, като рисковите покрития по тях ще бъдат формирани индивидуално и съобразени със състоянието на българското земеделие. По отношение на останалите предлагани застраховки ЗАД „ВИКТОРИЯ” ще продължи да спазва политиката си за поддържане на балансиран портфейл, като цели да запази темповете си на развитие. 

 

Компанията ще запази името си ЗАД „ВИКТОРИЯ”, като към него ще бъде добавено и „FATA Insurance”, както и знака на Generali Group . Управленската структура също се запазва. В състава на управителния съвет влизат Данчо Данчев - председател, Жанета Джамбазка и Рикардо Монтанари - заместник председатели, както и членовете Джорджио Канети, Донка Бонева, Евелина Йорданова, Стефан Kереков и Юри Копач. Данчо Данчев и Жанета Джамбазка ще останат изпълнителни директори на дружеството.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки