Собственикът на ЗПАД"Армеец" навлиза на пазара на животозастраховането и здравното осигуряване

02 Ноември 2007 г.,zastrahovatel.com

Пазарът на животозастраховането и на  здравното осигуряване се разшири с две нови дружества. На вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор издаде лиценз за животозастраховане и за доброволно здравно осигуряване на „ЦКБ Груп асет мениджмънт” ЕАД, което е 100% собственост на „Химимпорт” АД. Посредством „ЦКБ Груп Асетс Мениджмънт” , "Химимпорт” АД  участва в редица дружества от  банковата и застрахователната сфера,а именно: „Централна кооперативна банка” АД, ЗПАД „Армеец” и 2 пенсионноосигурителни дружества- ПОАД „ЦКБ Сила” и ПОК"Съгласие". „ЦКБ Груп Асетс Мениджмънт” е основен акционер и в 2 дружества със специална инвестиционна цел, наскоро лицензирани от КФН – „ЦКБ Риъл Истейт Фонд” АДСИЦ (за секюритизация на недвижими имоти) и „Кепитъл Мениджмънт” АДСИЦ (за секюритизация на вземания).

Наименованието на новото  здравноосигурително дружество е „Здравноосигурителна компания ЦКБ” ЕАД. Съветът на директорите е в състав: Никола Грънчаров, Милен Марков, Велислава Балтова и Володя Войски.
Основният акционер, притежаващ пряко 100 % от капитала на дружеството е „ЦКБ Груп Асет Мениджмънт” ЕАД, който придобива 1 000 000 броя акции с номинал 1 лев. „ЦКБ Груп Асет Мениджмънт” ЕАД е дружество с капитал 150 000 000 лева, като едноличен собственик на капитала е „Химимпорт” АД.
Дружеството ще предоставя следните видове здравноосигурителни пакети: „Подобряване на здравето и предпазване от заболяване”, „Извънболнична медицинска помощ”, „Болнична медицинска помощ”, „Допълнителни здравни услуги и стоки” и „Възстановяване на разходи”.

„ЦКБ груп асет мениджмънт”получи също лиценз за извършване на дейност по животозастраховане. Наименованието на новото животозастрахователно дружество е  ЗЕАД „ЦКБ Живот” (в процес на учредяване).  Предметът на дейност на дружеството е застраховане на лица срещу събития, свързани с живота и ще предлага застраховките „Живот и рента”, „Женитбена и детска застраховка”, „Допълнителна застраховка” и „Злополука”.  Капиталът на дружеството е в размер на 6 400 000 лева, разпределени в същия брой обикновени акции с право на глас и с номинална стойност 1 лев.
Едноличен собственик на дружеството е „ЦКБ Груп Асет Мениджмънт” ЕАД. Съветът на директорите е в състав: Ярослава Кръстева, Здравка Димитрова и Цветан Давидков.

Така броят на животозастрахователните дружества се увеличава на 19, а на здравноосигурителните - на 15.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002
orange_li
orange_li
"Юбилейна научна сесия посветена на личността и творчеството "
Проф. д-р Велеслав Гаврийски Академик Иван Стефан,