KBC придоби още 8,679 % от ЗПАД ДЗИ,общият размер на притежаваните акции достигна 80,457%

16 Август 2007 г.,zastrahovatel.com

На 3 Август KBC получи необходимото одобрение от регулаторните органи и успешно финализира придобиването на 70% от ЗПАД ДЗИ.
Както своевременно бе обявено,  KBC планира да придобие  останалите акции и на 13.08.2007 година добави  още 8,679 % от ЗПАД ДЗИ, с което общият размер на притежаваните акции достигна 80,457%, съобщават от българското дружество.

По думите на главния изпълнителен директор на КВС Андре Берген, групата търси нови възможности за придобивания в България.Според Берген КВС е постигнала много динамично развитие и резултатите надхвърлят първоначално очакваните.

За второто тримесечие на годината КВС отчете ръст от 27% в нетната си печалба. Добрите резултати се дължат основно на благоприятния бизнес климат от възстановяването на европейската икономика и слабата й зависимост от сътресенията на кредитния пазар. Така нетната печалба на групата достига 936 млн. евро за второто тримесечие спрямо 736 млн. евро за същия период миналата година.




Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000