ЗПК "Лев Инс"АД утрои пазарния си дял за първото тримесечие на 2007г. според показателя приходи от премии

10 Август 2007 г.,zastrahovatel.com

Компанията отново е пазарен лидер в застраховането на финансови загуби (36%) в България и е втора по застраховане на кредити (25%)

На 19-ти и 20-ти юли 2007г. в хотел “Рибарица”, с.Рибарица се проведе отчетно събрание на Застрахователна и презастрахователна компания “Лев Инс” АД,съобщиха от компанията специално за Zastrahovatel.com. В съвещанието взеха участие членове на НС и УС, ръководители на дирекции в Централно управление, управители на агенции от цялата страна и други сътрудници на компанията.

Съвещанието бе открито от Людмил Лазаров- Председател на УС на ЗПК”ЛЕВ ИНС”АД, а след това изпълнителният директор- Стефан Софиянски представи обобщени данни за първото тримесечие на 2007г. и прогнозите за следващият отчетен период.

За първото тримесечие на 2007г. на годишна база компанията е утроила пазарния си дял според показателя приходи от премии на 8.20% и спрямо края на 2006г. увеличениято е с 1.88% (от 6.32%). Компанията отново е пазарен лидер в застраховането на финансови загуби (36%) в България и е втора по застраховане на кредити (25%). Очаква се увеличение на банковия сектор с около 28% за 2007г. и компанията може да се възползва повече от своите лидерски позиции в застраховане на финансовите загуби и застраховане на кредити (Лев Инс има договори с почти всички големи търговски банки в България).

Лев Инс би могла да бъде една от най – печелившите компании на Българската Фондова Борса базирайки се на финансовите показатели:

С данни от първото тримесечие на 2007 год, нетната стойност на компанията е оценено на 355 491 хиляди (70.3% от цената, която KBC плати за ДЗИ). С резултатите от първото тримесечие за 2007г. - възвръщаемост на собствения капитал (ROE) с над 50%, възвръщаемост на активите (ROA) с почти 19% и коефициент нетна печалба/нетни премии от презастраховане с над 27%, Лев Инс е възможно да бъде една от най – печелившите компании листвани в България (според финасовите показатели за 2007г.). След излизането на борсата Лев Инс би могла да бъде една от най-печелившите компании на Българската Фондова Борса базирайки се на финансовите показатели: Възвръщаемост на собствения капитал (50.8% за първото тримесечие на 2007), ROA – Възвръщаемост на активите (19% за първото тримесечие на 2007г.) и коефициент печалба/нетни приходи от премии от презастраховане (27.6% за първото тримесечие за 2007.

Припомняме,че на 1 август т.г. едно от най-големите американски дружества, управляващи активи – Джулиус Беър Инвестмент Мениджмънт, влезе с два от фондовете си в ЛевИнс (9.99%).
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки