Евроинс отбелязва 35,2% ръст на премийния си приход за първото шестмесечие на годината

01 Август 2007 г.,zastrahovatel.com
 Съгласно шестмесечния финансов отчет на ЗД „Евроинс” АД премийният приход на дружеството за периода възлиза на 26 319 хил.лв. Компанията отбелязва ръст по този показател от 35,2 % спрямо реализираните 19 468 хил. лв. през първото полугодие на 2006.

Нетната печалба за периода е в размер на 2 310 хил. лв., спрямо 832 хил.лв. за същия период на миналата година.

С най-голям процент е нарастването на приходите по застраховки „Морско каско” -156,5%, следвани от  застраховки „АвтоКаско” – 77,6% и застраховки „Имущество” с 30 %.

Добрите финансови резултати се дължат на подобрената с 8,6 процентни пункта квота на щетимост по застраховка „АвтоКаско”, увеличения обем сключени застрахователни полици на новолизинговани автомобили, както и на нарастналите печалби от финансови операции на дружеството.

В края на м. юни редовното годишно общо събрание на акционерите на ЗД „Евроинс” АД гласува увеличение на капитала на компанията с 2,5 млн. лв. от 7.5 на 10 млн. лв. чрез разпределение на част от печалбата за 2006 г.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Юбилейна научна сесия посветена на личността и творчеството "
Проф. д-р Велеслав Гаврийски Академик Иван Стефан,
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000