КД Живот предлага нов животозастрахователен продукт с инвестиционен пакет

20 Юни 2007 г.,zastrahovatel.com

КД Живот предлага нов животозастрахователен продукт, който дава възможност на клиента да избира между три инвестиционни пакета: консервативен, балансиран и високодоходен. Доказаните финансови експерти на КД Груп са избрали пет или шест инвестиционни фонда за всеки един инвестиционен пакет, в който да бъдат инвестирани средствата на застрахованите. Клиентът може сам да избере инвестиционен пакет според своите предпочитания.

Основното предимство на Фондполица с инвестиционен пакет е, че клиентът може и да не следи пазара, тъй като финансовите експерти на КД Груп, които имат дългогодишен опит в тази област, ще преценяват внимателно пазарните условия и очакваните движения на капиталовия пазар.

Друго предимство на инвестиционния пакет е, че дори и с малка инвестиция клиентът има възможност да участва в растежа на няколко фонда. Инвестиционният пакет дава възможност за географска и структурна диверсификация на инвестициите. По този начин клиентът получава едновременно по-висока диверсификация на своите инвестиции и оптимална застрахователна защита.

Предимства на Фондполица с инвестиционен пакет:

Ново: Първият продукт с инвестиционен пакет разработен в България, при който цената на инвестиционните единици е директно отражение на цената на акциите на всеки инвестиционен фонд;

Минимум веднъж годишно структурата на инвестиционния пакет се оптимизира от експертите на КД Груп;

С малка инвестиция Вие участвате в растежа на няколко фонда едновременно;

Осигурява стабилна доходност, тъй като пакетът съдържа няколко фонда и диверсификация на инвестициите;

Тези инвестиционни пакети са подходящи за: инвеститори, за които доходността е по-важна от сигурността и такива, които искат максимално да увеличат активите си;

Данъчни облекчения;

Гарантирано плащане на застрахователната сума в случай на смърт и възможност за допълнителна застраховка „Злополука” на преференциални цени.

Описание на инвестиционния пакет:

Консервативният инвестиционен пакет е за тези клиенти, които не са готови да поемат по-висок риск, но очакват средната доходност от инвестициите в дългосрочен план да надвиши печалбата от банковия депозит. Средствата от консервативния инвестиционен пакет се инвестират в облигации (40%), което носи допълнителна сигурност и стабилност на инвестираните активи. Инвестиционният пакет съдържа в по-голяма степен фондове от облигации на пазарите на Източна Европа, по-малко на пазарите на Западна Европа, за по-голяма сигурност и стабилност на портфейла.

Балансираният инвестиционен пакет е за тези клиенти, които не искат да бъдат изложени на голям риск, но очакват по-висока доходност. Средствата се инвестират и в облигации (25%), което носи допълнителна сигурност и стабилност. Пакетът осигурява инвестиции на пазарите в Средна, Източна и Югоизточна Европа, които са доста привлекателни за инвестиции в средно-срочен план, тъй като през последните 10 години претърпяват голямо икономическо развитие, има по-големи европейски инвестиции и твърде ниска цена на предприятията. Инвестира се също така в развиващите се страни като Китай, Индия, Русия и Бразилия, които претърпяват икономическо развитие над средното ниво през последните години, Западна Европа включително и Словения, както и на пазарите на страни от Северна Америка: САЩ, Канада и Мексико.

При високодоходния пакет средствата се инвестират в акции (100%), като инвестициите са насочени към новите пазари, където можем да очакваме по-висока доходност, поради по-големия риск и по-големите възможностите за развитие. Пакетът осигурява инвестиции на пазарите на Средна, Източна и Югоизточна Европа, на Балканите, развиващите се страни като Китай, Индия, Русия и Бразилия, и на развитите пазари в Западна Европа и САЩ.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователно право "
Велеслав Гаврийски,
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,