Алианц в Централна и Източна Европа: за първи път приходи от над 1 милиард евро

30 Май 2007 г.,zastrahovatel.com

Алианц продължи в Централна и Източна Европа успешно курса си на растеж през първото тримесечие на 2007 г. Приходите нараснаха с 26.5 процента - от 838 милиона евро за същия период на миналата година на1.06 милиарда евро. Общите тримесечни приходи възлязоха на над един милиард евро за първи път.

“Положителните цифри ясно показват, че се радваме на много високо ниво на доверие от страна на нашите 18 милиона клиенти в Централна и Източна Европа. Ние ще продължаваме работата си в посока привличане на клиенти във важния за нас развиващ се регион , като по този начин затвърдим лидерската си позиция”, каза Вернер Цеделиус, член на Борда на директорите на Алианц, отговарящ за развиващите се пазари.

Всички държави в региона допринесоха за положителните резултати. Както в общото застраховане, така и в живото-застраховането и здравното осигуряване регионът постигна най-високите показатели на растеж за тримесечието в целия Алианц Груп.

Общо застраховане

Брутният премиен приход по общо застраховане се увеличи с около 20 процента от 558 на 668 милиона евро. Оперативната печалба нарасна с 19 процента от 62 милона на 74 милиона евро.

Растежът е продиктуван от автомобилното застраховане е Румъния и Полша, набавяйки солиден ръст на премийния приход, благодарение на увеличените обеми. Значителен ръст на брутния премиен приход е записан и в Русия, като увеличението е от 7 милиона евро за същия период на миналата година на 68 милиона евро за първото тримесечие на 2007. Това увеличение се дължи на първоначалната про-ратна на времето консолидация на РОСНО след успешното й придобиване в края на февруари тази година.

Животозастраховане и здравно-осигуряване

Законово установените в Централна и Източна Европа премии се увеличиха от 112 милиона евро на 392 милиона евро. Така регионът допринесе с 19 милиона евро към оперативната печалба на Алианц Груп. В сравнение със същия период на миналата година, оперативната печалба се е увеличила с 19 процента от 16 милиона евро. Една от причините за тези успехи е пускането на лимитирана серия на индексно-обвързани застрахователни продукти на шест от Централно и Европейските пазари през четвъртото тримесечие на 2006 г.

Най-висок ръст в животозастраховането и пенсионното осигуряване записа Полша. Законово установените премии се увеличиха с 48% от 169 милиона евро на 248 милиона евро. Позитивният ръст може да се припише по-специално на успешното продаване на продукти на Алианц от полската ‘PEKAO bank’.

"Успешните резултати за тримесечието отново потвърждават изключителния потенциал за печалба и растеж на компаниите в региона", каза Вернер Цеделиус относно развитието на Централна и Източна Европа.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки