МКБ Юнионбанк става основен партньор на “Дойче Лизинг България”

18 Май 2007 г.,zastrahovatel.com

“Дойче Лизинг България”, дружество от групата на “Дойче Лизинг” АG започва да предлага услугите си чрез банковата мрежа на МКБ Юнионбанк. Вчера партньорството между двете институции бе скрепено с договор за сътрудничество, съобщиха от Юнионбанк.

От страна на МКБ Юнионбанк, документът бе подписан от Мария Илиева, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на кредитната институция и Дорчо Илчев, изпълнителен директор „Корпоративно банкиране”. За “Дойче Лизинг България” подписите си под договора положиха Георг Хансюргенс и Росен Мишев, в качеството си на изпълнителни директори на дружеството.

“Договорът, който МКБ Юнионбанк сключи с Дойче Лизинг ще ни позволи да предложим на нашите настоящи и бъдещи клиенти разнообразните лизингови продукти и услуги, разработени от една от най-големите лизингови компании в Европа и Азия. Наред с това с едно влизане в който и да е клон на МКБ Юнионбанк, клиентите ни ще получават не само познатото и до сега бързо и експертно банково обслужване, но ще могат да реализират своите инвестиции както с банков кредит, така и с финансов лизинг”, коментира Мария Илиева, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк.

“Лизингът все повече добива популярност като подходяща форма на финансиране за голяма част от фирмите в страната. Доказателство за това е, че годишният ръст на лизинговия пазар по данни към края на март надхвърля 70%, а сключените лизингови договори само за една година са се увеличили с над 1 млрд.лв. Като отчитам нарасналата база, през 2007 г. очаквам ръстът на лизинговия бизнес да е не по-малко от 50 на сто”, смята още Мария Илиева.

“Дойче Лизинг” е водеща на пазара на лизингови услуги в Германия. Убедени сме, че с договора, който подписахме с МКБ Юнионбанк ще направим възможни инвестициите – на първо място за малкия и среден бизнес”, заяви Георг Хансюргенс, изпълнителен директор на “Дойче Лизинг България”.

“Заедно с нашите клиенти и партньори разработваме принципно нови решения с взаимна полза и в интерес на дългосрочното ни сътрудничество. Ние сме експерти в областта на лизинга и стратегически партньор на нашите собственици, Sparkassen – лидер на германския пазар на финансови услуги”.

“Дойче Лизинг” е специализирана да предоставя лизинг на активи в сферата на : строителната техника, машиностроителни и металообработващи машини, формироващи и пакетиращи машини, дървообработващи машини, печатно оборудване, повдигачи (кари), транспортни средства.

МКБ Юнионбанк е част от групата на МКБ/Байерн ЛБ. Банката обслужва активно над 60 хиляди клиенти – фирми, общини, инвестиционни фондове, домакинства. Активите й към края на март достигат 660 млн.лв., което е увеличение с 38,7% спрямо същия период на миналата година. Кредитите отбелязват ръст от над 37% и достигат 382 млн.лв. спрямо същия период на миналата година.

“Дойче Лизинг България” е едно от 16 дружества, които са част от групата на “Дойче Лизинг” AG. Немската компания освен в България, разполага със свои поделения в още 15 държави от Европа и Азия. “Дойче Лизинг” е първата лизингова компания, основана в Германия през 1962 г. Нейни акционери са над 380 немски спестовни банки. Активите на “Дойче Лизинг” AG доближават 10 млрд.евро., а новият бизнес – към края на септември 2006 г. надхвърля 5,1 млрд.евро.

 

 

 

 


 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li