МКБ Юнионбанк пуска спестовен влог с растяща до 4% доходност

09 Май 2007 г.,zastrahovatel.com

 

* Клиентите могат да теглят и внасят БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ

* Безплатно изпраща месечно извлечение по поща или e-mail

МКБ Юнионбанк пуска на пазара най-новият си продукт – Спестовен влог с растяща доходност, която достига до 4% годишно. Влогът може да се открива в лева, евро и щатски долари.

Едно от най-големите преимущества на спестовния влог на МКБ Юнионбанк, наред с отличната доходност, е възможността клиентите да теглят и внасят пари по влога си неограничен брой пъти. Без лимити е и сумата, която може да се изплаща или превежда по сметката.

“За част от нашите клиенти възможността да разполагат с парите си по всяко време и неограничено е от съществено значение. Ето защо ние създадохме специално за тях спестовният влог “МКБ Юнионбанк Клуб”, коментира председателят на управителния съвет и главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк Мария Илиева. “Той съчетава в едно удобството да разполагаш по всяко време с парите си, със сигурността и доходността, които дава банковия депозит”.

От банката предоставят и безплатно издаване на месечно извлечение при поискване от клиента. При желание, извлеченията се получават и по електронната поща. Средствата могат да се управляват без никакви ограничения и през интернет-банкирането на МКБ Юнионбанк.

Минималната сума за откриване на спестовен влог е 100 валутни единици (лева, евро или долари). Лихвеният процент, с който ще нарастват спестяванията, зависи от натрупаната по сметката сума и извършените през месеца транзакции.

Всеки десети лев, внесен в банка у нас се държи на спестовен влог, сочат данните към края на миналата година. Общата сума на този вид депозити достигна 3 млрд.лв., като в рамките на 2006 г. тя се е увеличили с половин милиард лева при ръст от над 20%. Тези данни безспорно доказват интереса към спестовния влог. За разлика от стандартния депозит, влогът не се открива за конкретен период от време, през който е трудно и неизгодно да се развали. Това го прави по-гъвкава схема за спестяване.

МКБ Юнионбанк е част от групата на МКБ/Байерн ЛБ. През май 2006 г. унгарската МКБ Банк закупи 60% от капитала на Юнионбанк. Европейската банка за възстановяване и развитие притежава 6%, а частните акционери, основатели на кредитната институция – 34%. Активите към края на март на МКБ Юнионбанк достигат 660 млн.лв., което е увеличение с 38,7% спрямо същия период на миналата година. Кредитите отбелязват ръст от над 37% и достигат 382 млн.лв.

МКБ Банк е пазарен лидер в корпоративното банкиране в Унгария с активи от над 6,5млрпд. евро (към края на 2005 г.). Рейтингът на институцията, присъден от Moody's е А2, който е най-високия за банка в Унгария. Байерише Ландесбанк е водеща банкова група в Германия с активи от над 340 млрд. евро. На банката е присъден рейтинг от Moody's Aa2, а от Standard & Poor's – А.

 

 

* Данни за спестовните влогове – източник : БНБИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки