Moody’s повиши на A1 рейтинга на Банка Пиреос за дългосрочни депозити в чуждестранна валута

07 Май 2007 г.,zastrahovatel.com
Рейтингът за финансова стабилност на Банка Пиреос България беше повишен с една степен до D- със стабилна перспектива

 

Банка Пиреос (Piraeus Bank SA)

Рейтинговата агенция Moody’s повиши с три пункта (от Baa1 на A1) рейтинга на Банка Пиреос за дългосрочни депозити в чуждестранна валута. Решението на Moody’s да повиши кредитния рейтинг на Банката е мотивирано както с нарастването на финансовата стабилност на институцията, така и на нейните силни позиции на банковия пазар.

В същото време Moody’s повиши рейтинга на Банка Пиреос за краткосрочни депозити в чуждестранна валута от Prime-2 на Prime-1 и рейтинга за финансова стабилност от С- на С.

Значителното повишение на кредитния рейтинг на Банка Пиреос за дългосрочни депозити (с три пукнкта) и на рейтинга за финансова стабилност (с един пункт) ще доведат до намаляване на разходите за финансиране и до увеличаване на инвестициите в дългови инструменти.

Банка Пиреос България АД

Moody’s повиши и рейтинга за финансова стабилност на Банка Пиреос България АД от E+ на D- със стабилна перспектива. Засега рейтингът на Банка Пиреос за депозити в чуждестранна валута остава непроменен на Baa3/P3 с положителна перспектива.



Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки