ЗПАД „Армеец” със свои клонове в Тутракан и Дулово до края на 2007-ма

20 Февруари 2007 г.,zastrahovatel.com
Владимир Янков, управител на ЗПАД „Армеец” – Агенция Силистра

- Започнали сте работа като застрахователен инспектор в исторически ден – 10 ноември 1989 г., в ДЗИ, когато той все още е монополист, след това 10 години работите като мениджър в другото водещо дружество - „Булстрад”. Впрочем как се оказахте в сферата на застраховането?

- В застраховането попаднах случайно, ако може да се нарече случайност личният ми избор да работя в престижна организация, завоювала доверието на много поколения българи. Обичам да контактувам с различни категории хора, това ми създава голямо удоволствие, особено когато им предлагам необходима застрахователна защита. Продавайки застраховка, всъщност продавам сигурност и спокойствие на хората. Но за съжаление се опасявам, че в България застрахователната култура на населението е на много ниско ниво. Мечтая за деня, в който клиентите ще осъзнаят необходимостта от застраховане и няма да приемат задължителните застраховки като „данък”, а като „бели пари за черни дни”.

- От 1 декемврви 2006 г. преминавате в агенция на ЗПАД „Армеец”. С какво Ви привлече то, за да го предпочетете пред други дружества?

- От няколко години следя развитието на ЗПАД „Армеец” – нарастващия пазарен дял, многопродуктовото застраховане, доверието сред клиентите. Това ме накара да пожелая да бъда част от екипа на това младо, но наистина бързо развиващо се застрахователно дружество. Колегите от Централно управление са амбициозни и високо компетентни, винаги отзивчиви и с тях е удоволствие да се работи.

- Бихте ли споделили какво е за вас застраховането и удовлетворява ли ви напълно тази професия?

- За мен застраховането е не само бизнес, то е моят живот, моето призвание. Чрез застраховането съм създал и продължавам да създавам много приятелства. Това е професията, в която съм намерил себе си.

- Имате ли учители по застраховане, чиито имена не можете да забравите никога?

- Наистина никога няма да забравя моя първи директор в застраховането г-н Георги Стоев. Той ми вдъхна увереност и самочувствие на застраховател. От него съм научил, че никога не трябва да се подценява клиентът.

- Кой от уроците по застраховане е най-важният за вас?

- Най-добрата реклама на едно застрахователно дружество е качественото и в срок изплащане на застрахователното обезщетение.В работата си винаги се стремя да спечеля доверието на всеки клиент. Клиентите идват в дружеството предимно заради доброто отношение на служителите. От направените изследвания на Пол Тим, автор на „Наръчник за привличане на клиенти”, е установeно, че „разочарованият клиент казва средно на 11 души за своя разочароващ опит”. Тези 11 души могат да кажат средно на още пет души и крайният резултат е 67.

- ЗПАД „Армеец” е едно от най-динамично развиващите се и стабилно дружество на българския застрахователен пазар. Кое е най-характерното за атмосферата в него и на какво се дължи според вас непрекъснато повишаващият се ръст в това му развитие, за да стане истински хит?

- ЗПАД „Армеец” е постоянно в крак с промените в пазарната ситуация. Смея да твърдя, че в момента ЗПАД „Армеец” е най-гъвкавото застрахователно дружество на българския застрахователен пазар. Целта на дружеството не е застраховка на всяка цена, а става въпрос за много добра оценка на застрахователно-техническия риск, от една страна, и усъвършенстване на застрахователната защита, от друга.

- Какво бихте казали за ролята на стратегията и на продуктовата политика, които се прилагат в дружеството?

- Дружеството предлага богата гама от застрахователни продукти. Работи се в няколко направления – автомобилно, имуществено, отговорности, финансови рискове, злополуки. ЗПАД „Армеец” е единственото застрахователно дружество у нас, което заедно със световноизвестни застрахователни компании споделя риска при експлоатацията на космически спътници.

- А сега ще ви помоля да представите екипа на Агенция Силистра и на офисите във вашия район?

- В ЗПАД „Армеец” – Агенция Силистра работим четирима щатни служители: Владимир Янков – управител, Мария Стодева и Недка Лазарова – застрахователни инпектори, и Нина Недялкова – технически сътрудник. С Мария Стодева работихме 10 години в друго застрахователно дружество, тя е много добър специалист по застраховане, завършила е  СА „Д.А.Ценов” в Свищов – специалност „Застраховане”. Недка Лазарова работи в системата на застраховането от 2000 г., нейният опит като машинен инженер й помага много в работата. Нина Недялкова е нашият всеотдаен и верен помощник в обслужването на клиентите.Към агенцията работят най-добрите вещи лица: по МПС - Красимир Апостолов и по земеделски култури – Христо Нечев.

- Бихте ли отбелязали най-важните ви успехи през 2006 г. и на какво се дължат те?

- В личен план най-важният ми успех е, че започнах работа в ЗПАД „Армеец” - Агенция Силистра като управител. Благодарение на добрия екип се гордея с реализирания премиен приход през месец декември 2006 г. и с кампания Гражданска отговорност 2007.

- ЗПАД „Армеец” е лидер в автомобилното застраховане. Твърде много шум се вдигна и вдига за задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Бихте ли казали как работите по нея и какво е вашето отношение към цените й на пазара?

- В последните години конкуренцията на пазара относно застраховка „Гражданска отговорност” заостри особено вниманието на клиентите. На тях беше предоставена богата възможност за избор. Това предизвика застрахователите да определят разумно ниска цена, с която биха посрещнали бъдещи обезщетения. Преценявайки риска, ЗПАД „Армеец” се ориентира към възможно най-достъпни цени за автомобилистите, като ги диференцира по градове.

- На територията на Силистренска област има агенции и клонове и на други застрахователни дружества. Какви са взаимоотношенията ви с тях?

- С някои от служителите в другите застрахователни дружества сме бивши колеги, с част от тях поддържаме приятелски отношения, споделяме проблеми и опит.

- Съвсем наскоро ЗПАД „Армеец” получи отново високо признание – избирането му за най-силна марка в застрахователния бранш от „Superbrands”. Как посрещнахте тази новина и какво значи за вас това?

- Изпълнен съм с радостни чувства. Ръководството на ЗПАД „Армеец” отново доказа, че „води кораба” в правилната посока.

- Какви цели си поставяте през 2007 г. – първата европейска година за България и за българското застраховане?

- Първо – да увеличим премийния приход на Агенция Силистра спрямо 2006 г. с мимимум 30 %. Надявам се да постигнем това чрез разкриване на офис в Тутракан през 2007 г. и в гр. Дулово – към края на 2007 г. или 2008 г. Разчитаме на ръст в застраховка „Каско”, която е с обновени общи условия и с много изгодна „валутна клауза” на добра цена. Очаквам съживяване на селскостопанското застраховане. ЗПАД „Армеец” предлага много изгодни тарифи и условия за застраховка на трайни насаждения и земеделски култури.

- Какво бихте пожелали на себе си, на колегите ви от екипа и на целия застрахователен бранш?

- Пожелавам на всички здраве, късмет и много упехи на Европейския застрахователен пазар.

 

Владимир Янков е роден на 30 април 1958 г. в с. Зафирово, обл. Силистра.

Има висше образование – специалност „машинен инженер във ВИММЕСС – Русе, и специализация по икономика в СА „Д.А.Ценов” – гр. Свищов.

Работил е като учител в СПТУ по автотранспорт в гр. Силистра, в ДЗИ – същия град, на длъжност „инспектор Общо застраховане” и в ЗПАД „Булстрад” като мениджър.

Основен принци, от който се ръководи в живота и в работат си /любима фраза/: „Няма нищо невъзможно. С повече труд и упоритост мечтите на днешния ден се превръщат в реалност на утрешния”. Хоби – автомобили.Семейно положение – женен, има две  дъщери .Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки