Коледен конгрес на Евролайф - България в Будапеща

02 Януари 2007 г.,zastrahovatel.com

Триумф на стратегията „Заедно на върха”, признание за апостолската работа на Драшко Ачимович и на „Евролайф-България”

Да, всички присъстващи на голямата конгресна вечер, чийто брой надхвърляше 700, демонстрираха без показност безпрецедентния триумф на печелившата философия и стратегия на „Евролайф” - „Заедно на върха”. Внушително бе не само тяхното участие в празника – кулминационното събитие, на което най-добрите консултанти от животозастрахователните брокерски компании „Евролайф” в Източна и Централна Европа, но и неповторимото им веселие във вълшебната бяла нощ. Те се срещнаха за пореден път на 7 декември в огромната зала на красивия Конгресен център на Хотел Новотел в унгарската столица Будапеща.

Конгресната вечер започна с фееричното лазерно шоу, с преуспяващото „Евролайф”, внушаващо у всеки в залата самочувствие и празнично настроение. На фееричния му фон встъпително слово произнесе Патрик Колб, вицепрезидент на „OC Occident Holding” AG:

„Добър вечер, уважаеми дами и господа. Много се радвам да поздравя всички вас – нашите консултанти, ръководители, партньори и представители на компаниите „Евролайф” тук, в Конгресния център в Будапеща. Коледният конгрес на „Евролайф” е традиционната кулминация и завършек на годината, където се срещат най-добрите консултанти и директори, за да отпразнуват невероятните постижения на отминаващата година.”

Той помоли всички да приветстват гостите на вечерта – официалните представители на застрахователните партньори на „Евролайф”: Андреас Василиу, вицепрезидент на AIG, Отмар Едерер, генерален директор на концерна „Граве”, Пламен Ялъмов, представител на „Алианц”, изпълнителен директор на ЗАД „Алианц България Живот”, старши вицепрезидента на „ALICO AIG LIFE” Зак Абонасар, председателя на Борда на директорите на концерна „Граве” Гюнтер Пухтлер, председателя на Борда на директорите и генерален мениджър на „ALICO AIG LIFE” в Украйна Павол Нарулак, директорът на УС на „Граве” – Украйна, Роман Денис, генералния директор на ЗАД „Граве България” Николай Логофетов и генералния директор на „Граве Румъния” Петер Касик.

Патрик Колб отбеляза и тези невероятни успехи на „Евролайф”: целта – да се разширява и затвърждава позицията на пазара - е постигната и задачата е изпълнена 100%. Статистиката на концерна „ОЦ Окцидент” сочи развитие, с което всички могат да се гордеят. До 2006 година са реализирани почти 700 000 договора със застрахователна сума, която възлиза на повече от 9,35 милиарда $, а събраната премия се е увеличила на повече от 641 милиона $.

Какъв е делът на компаниите „Евролайф”? За периода от 2002 до 2006 г. броят на договорите се е увеличил от 14 000 на година на 40 000 и сумата на премиите от новосключени договори се е увеличила от 7 милиона $ на 25 милиона $, което означава утрояване на бизнеса в рамките на 5 години.

Видимо щастлив тази вечер, на сцената застана с присъщата си усмивка Магистър Зигберт Шютценхофер, президент на „ОЦ Окцидент Холдинг” и собственик на брокерските дружества „Евролайф”.

„Бих искал да ви приветствам най-сърдечно на тазгодишния коледен конгрес, уважаеми дами и господа, уважаеми гости, скъпи приятели”. С тези думи, под бурните ръкопляскания, той се обърна към участниците в коледния конгрес. И продължи:

 

Гордеем се с вас!

Както всяка година, и тази вечер сме се събрали заедно с нашите най-успешни ръководители и консултанти, с нашите партньори и най-вече с тези, които са главните виновници за нашите успехи, за да завършим заедно годината и да отбележим успехите си с този голям празник.

Както вече чухте – 2006 година беше много успешна, но и много емоционална от постигнатите успехи, с които всички сме горди. Защото компаниите в България, Украйна и Молдова са неоспоримият номер 1 на пазара в съответните страни. Ние, разбира се, сме много доволни от развитието на бизнеса и в останалите държави. Така че всяка страна е дала своя принос за нашите изключителни постижения. Затова тази вечер е изпълнена с една дума: „Благодаря” на всички вас, благодаря ви за вашите прекрасни резултати, за вашата готовност и ангажимент в работата, както и за лоялността ви към фирмата. Ние от концерна „ОЦ Окцидент” ви казваме: Гордеем се с вас!

Но за да се постигнат всички тези успехи, са нужни и точни партньори, които ни подкрепят винаги и ни предоставят най-добрите си продукти. В лицето на застрахователните концерни „Граве”, „AIG” и „Алианц” ние имаме дългогодишни партньори с изключителни екипи, които познават най-добре нуждите на нашите консултанти и клиенти.

Бих искал да изтъкна особено високите постижения на един човек, без да умаловажавам тези на другите; на един мъж, който отговаря за района Източна Европа. Защото компаниите в страните от този район, най-вече България и Украйна, са компаниите еталон на „Евролайф”. Нашите големи благодарности и нашето възхищение изказвам на теб, скъпи Драшко Ачимович.

Нашият бизнес като един голям пъзел е съставен от много части. И една от тези важни части на пъзела са нашите управители и сътрудници в офисите на „Евролайф”. Те се опитват да дадат възможно най-доброто обслужване на нашите консултанти.

Няма успех в продажбите без администрация, няма администрация без продажби. Двете страни са взаимозависими. Затова искаме да изкажем нашите големи благодарности на всички управители на компаниите „Евролайф” и на служителите в централните и регионалните офиси. Още веднъж благодаря на всички вас.

Ние от мениджмънта на концерна виждаме нашата задача най-вече в това да предоставим на вас, уважаеми консултанти и ръководители, най-добрите рамкови условия за вашия успех в бизнеса. За нас инвестиция в бъдещето означава инвестиране в нашия най-голям капитал – нашите консултанти и ръководители, инвестиране в обучение,оптимизиране на нашите услуги за клиенти и консултанти. Едно обаче трябва винаги да ни е ясно: бъдещи успехи можем да постигнем заедно само следвайки нашето мото „Заедно на върха”! И още веднъж ще подчертая думата „Заедно”. В този смисъл искам да ви пожелая вълшебен празник тази вечер, весела Коледа и успешна 2007 година!

Последните думи на магистър Шютценхофер се сляха с избухналите възгласи и ръкопляскания, които дълго не стихнаха след прегръдката му с лъчезарния, с неуморимия Драшко Ачимович. А той побърза да сподели, че без всички в тази зала не биха имали нито изключителните успехи, нито ослепителния празник. Затова им благодари най-сърдечно за неспирния им професионален труд и за привързаността им към „Евролайф”. А когато заговори за големите успехи на украинските представители през 2006 година, г-н Ачимович изрече на български език крилатите думи, които възпламениха отново цялата зала: „Благодаря на вас за тези успехи, пожелавам такива постижения и на всички останали, които не са сега в залата, но догодина сигурно ще са тук. Позволете ми да изразя и най-голямата си благодарност към вас, скъпи консултанти и директори от „Евролайф България”, защото всичко голямо започна от вас!”

После двамата раздадоха традиционните награди, а сред наградените имаше пак много българи. Всички те получиха плакет за постиженията си: В позиция 6 – директорите Маргарита Ангелова от София, Христо Маринов от Варна, Крум Цолов от Бургас. Директорите с най-висока позиция Роза Бабаева, Панайот Панайотов и Валентин Димитров. Престижна награда получи и Ивелин Михайлов от Варна – за най-добър в 5-а позиция на концерна.

Думите – делови и празнични – свършиха, те населиха цялото пространство през нощните часове в срещите на присъстващите и в техните разговори за празника и за бъдещето на „Евролайф”. Няколко са изводите, които ще останат в паметта на тазгодишния Коледен конгрес и ще са урок за консултанти и директори. А и за мен. Първо, всички, които работят за просперитета и славата на „Евролайф”, демонстрираха ясно разбиране на смисъла и съдържанието на мотото: „Заедно на върха”. Осъзнали са необходимостта да проникнат в същността на стратегията на „Евролайф” и са поели по едни и същи пътища към общия връх – работейки и живеейки като в едно семейство. Всичко това се видя през часовете на Коледния конгрес в Будапеща. Видя се още, че големите ръководители дават и големия пример – тази вечер бе триумф на стратегията „Заедно на върха”, но и за апостолската работа на Драшко Ачимович и високо признание за примера на „Евролайф България”. 

Г-н Ачимович се обърна към аудиторията с кратко приветствие за успеха, което въодушеви цялата аудитория и както винаги отново беше поздравен с бурни ръкопляскания.

Тази вечер, разбира се, на празника бяха тези, които много, които най-много знаят. И могат. И беше прекрасно, че между тях имаше много българи. Представителите на „Евролайф България” стават все повече и в този традиционен форум – миналата година са били 120, сега в залата бяха 150! И със самочувствието, че всичко е започнало от България. И продължава с тях!

Петър Андасаров

София – Будапеща - СофияИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки