5 години AIG България - Компанията инвестира в нашата страна, защото вярва в доброто й бъдеще

02 Януари 2007 г.,zastrahovatel.com

На 8 декември т. г. в една от най-красивите и празнично подредени зали на Дом №2 в резиденция “Бояна” се състоя тържествено парти по повод петгодишнината от създаването на Първата агенция на животозастрахователно дружество „AIG Life – България”. На празника присъстваха стотици служители и клиенти на третата компания (според данните за деветмесечието на тази година тя има пазарен дял от над 9 на сто и приходи от над 11 млн. лева) на животозастрахователния пазар у нас. Сред официалните гости бях представителите на Асоциацията на българските застрахователи Венислав Йотов – заместник-председател на УС на АБЗ, и главният секретар на организацията Жени Парпулова.

Навършиха се пет години от времето, когато нашият екип успя да покрие високите и предизвикателни критерии и стандарти на AIG Life, каза в приветственото си слово Йорданка Каролева – мениджър на агенцията. Екипът ни успя да защити стандарта и да си извоюва статута на Първа агенция. През тези години преодоляхме много тежки моменти. Доколко сме успели в усилията си да изградим своя колектив, говорят постигнатите резултати. Според един от основните показатели – постоянство на продажбите (качество на работата), ние сме топ агенция от 2001 до 2005 г. включително; по показателя премиен приход по застраховки “Живот” сме топ агенция за 2001, 2003 и 2005 г.; по показателя премиен приход от застраховки “Злополука” отново сме топ агенция за 2001 и 2003 г. Преди дни приключихме финансовата 2006 г. и съвсем спокойно мога да заявя, че отново сме агенция №1 по показателите качество на работата и премиен приход от застраховки “Живот”, обяви г-жа Каролева. Тези резултати ни радват много, но за мен най-голямото удоволствие и гордост през този период е това, че успях да изградя прекрасен колектив. Г-жа Каролева изрази своята дълбока благодарност към всички, които са допринесли и допринасят за големите успехи на агенцията и на компанията като цяло. Те са изключително сериозни хора, страхотни колеги и невероятни професионалисти, изтъкна г-жа Каролева и благодари специално на най-опитните си мениджъри - Надя Алексиева, Роси Накова и Капка Петкова, но не се “осмели” да изброи имената на всички агенти, консултанти и членове на “Звездна лига”, които са част от нейния блестящ екип, за да не пропусне някого.

Без труда на всички тях постигнатите през този период резултати биха били немислими. Не на последно място, разбира се, трябва да изкажа своята дълбока благодарност на вас, нашите клиенти, защото вие сте хората, на които дължим своите успехи. Благодаря ви за доверието, което имате към нас самите и към компанията „AIG Life – България”, и искам да ви уверя, че за нас няма по-висша цел от това да бъдем винаги близо до вас и да защитаваме вашите интереси, обобщи г-жа Каролева.

След като пожела във връзка с коледните и новогодишните празници много здраве, лични и професионални успехи на всички присъстващи, г-жа Каролева предостави микрофона на Георгиус Дедопулос – генерален мениджър на „AIG Life – България”. Г-н Дедопулос припомни, че лицензът за развиване на дейност в България компанията е получила още през 1999 г., а първата агенция е създадена преди пет години. Но за нас в „AIG Life” историята не е лиценз, не е разрешително, това са нашите хора, подчерта г-н Дедопулос. Така че ние днес празнуваме също и нашата история, историята на „AIG Life” в България, подчерта г-н Дедопулос и изказа дълбоката благодарност на г-жа Каролева за нейните заслуги към компанията. Г-жа Каролева и хората от нейния екип притежават в най-голяма степен висок професионализъм и високи етични стандарти. С такива хора искаме да работим, такива хора създаваме, това са хората, с които се гордеем, каза още генералният мениджър на компанията.

2006 година също бе добра година за нашия бизнес, продължи по-нататък г-н Дедопулос. Растежът ни е 35 на сто. Същевременно инвестирахме още 7,5 млн. лв. в България, като увеличихме своя капитал и създадохме нова компания, за да можем да задоволим растящите нужди на страната. Вярваме в България и инвестираме в нея. Плановете ни за 2007 г. са големи. Очакваме нашите компании да произведат три пъти повече в сравнение с 2006 г. Голяма част от този успех беше свързан в миналото и ще бъде свързан в бъдещето с името на Дани Каролева и с хората от Първата агенция на „AIG Life”, завърши словото си г-н Дедопулос, отправяйки топли пожелания за здраве и лични и професионални успехи към служителите и клиентите на компанията по случай коледните и новогодишните празници.

Славимир ГенчевИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки