ДЗИ обяви цените на Гражданска отговорност на автомобилистите за 2007 г.

06 Декември 2006 г.,zastrahovatel.com

От 24.11.2006 г. са в сила новите цени на "ДЗИ - Общо застраховане" АД по застраховка "Гражданска отговорност", съобщиха от пресцентъра на компанията. За най-ниския клас автомобили - до 1500 куб. см, премията е 144 лева, до 2 000 куб. см - 180 лв., а до 2 500 куб. см - 228 лева. За кубатура над 2 500 куб. см полицата струва 276 лева.

От тази цена обаче компанията предлага редица отстъпки. 15 на сто намаление ползват водачите, които декларират, че няма да пътуват на територията на Европейския съюз. В случай, че все пак им се наложи да излязат с автомобила си зад граница, полицата им е валидна и на територията на ЕС. Тогава обаче застрахованите ще трябва да доплатят на компанията сумата, която първоначално им е приспадната от цената на застраховката. 

Други отстъпки, които ще могат да ползват водачите, сключващи "Гражданска отговорност" в ДЗИ, са за липсата на виновно причинено ПТП през последните 5 години, както и за наличието на шофьорски стаж. При вина за пътен инцидент обаче компанията ще начислява надбавки. Ако премията по застраховката се плати наведнъж, сумата също се намалява (с 5 на сто). Към цените на "Гражданска отговорност", обявени от ДЗИ, шофьорите обаче ще трябва да платят и 10 лв. за вноската към Гаранционен фонд, както и 1,40 лв. за цената на стикера.
Компанията няма да изисква доплащане към полици, сключени по цените преди 24 ноември т.г.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li